Búrky prerušujú akcie na západe Slovenska. Stále naberajú na sile

Zuzana Macháčová

Večerné búrky na západe nášho územie prerušujú mnohé akcie, ktoré sa konajú. V nasledujúcich hodinách budú ešte silnieť. 

Dnešné búrky nepovedali ešte posledné slovo. V podvečerných hodinách sa búrková činnosť presunula na západne Slovensko, kde začala robiť problémy.

Prerušené mnohé akcie

V dôsledku prichádzajúcej búrky musia organizátori prerušiť mnohé akcie, ktoré sa aktuálne konajú. Búrka prerušila veľký hudobný festival, ktorý sa tento víkend koná v Bratislave na Vajnorskom letisku. Organizátori festival prerušili a vyzvali ľudí, aby odstúpili od hlavného pódia, kde hrozí zásah blesku.

 

Búrka aktuálne prerušila aj púť na kalvárii v Nitre. Ďalšia prerušená akcia je aj v amfiteátri v Nových Zámkoch. Zlou správou je, že búrky v nasledujúcich chvíľach budú ešte silnieť. 

Hrozia ešte silnejšie búrky

Ďalšia vlna silných búrok aktuálne postupuje cez Podunajskú nížinu a prerušuje kultúrne akcie aj v ďalších mestách. Na západe bude búrlivo ešte niekoľko hodín.

 


Búrky čerpajú z bohatej zásoby energie, ktorá sa tu vytvárala v atmosfére počas celého dnešného dňa. Sledujte pohyb búrok na radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd