Búrky nabrali obrovskú silu. Lámali stromy aj elektrické vedenia. Pozrite si tú pohromu

Búrky nabrali obrovskú silu. Lámali stromy aj elektrické vedenia. Pozrite si tú pohromu
Veronika Salayová

Po včerajších búrkach ostal na napáchané škody žalostný pohľad. Búrky nabrali takú veľkú silu, že lámali stromy, a dokonca aj elektrické vedenia.

Extrémne silné búrky sa v stredu večer prehnali východným Českom, kde napáchali množstvo škôd. Hlavným vinníkom bol najmä veľmi silný vietor.

Vietor bol taký prudký, že v obci Kobeřice zlomil elektrické vedenie. V Opave zas za sebou nechal spúšť v podobe množstva zlomených stromov na tamojšom sídlisku.

Centrum mesta pod vodou

Oči pre plač ostali po včerajšej extrémnej búrke aj v Ostrave, kde prívalové zrážky zaplavili cestu v Moravskej Ostrave. Centrum mesta bolo plné vody a autá sa cez ňu doslova brodili.

 

Aj tu okrem množstva zrážok zanechal vietor za sebou spúšť. Konáre stromov popadali na zaparkované autá a mnohým majiteľom áut tak spôsobila búrka aj nemalé materiálne škody. 

Búrky boli okrem iného aj mimoriadne bleskovo aktívne a v severovýchodnom Česku počas včerajšieho dňa udrelo až 20 000 bleskov za večer. Búrkový systém dorazil aj na Slovenskom, avšak už v oslabenej forme.

Okrajovo zastihol severozápadné pohraničie a počet bleskov u nás nepresiahlo počet 2 000. Na Slovensku, našťastie, vietor rozsiahle škody nepáchal. 

Kedy udrú búrky aj na Slovensku?

Štvrtok bude ešte na Slovensku ešte pokojný, no to sa v piatok zmení. Do našej oblasti bude po zadnej strane tlakovej výše so stredom nad Ukrajinou a Balkánom od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Zároveň postúpi nad Nemecko, Rakúsko a západné Česko od západu studený front.

Piatok začne pokojným počasí, no neskôr môžu byť búrky na Slovensku veľmi nebezpečné, a to najmä vo večerných a nočných hodinách.

 

Búrky bude sprevádzať prívalový lejak a silný vietor, ktorý môže páchať škody. Viac informácií o búrkach prinesieme v ďalších článkoch. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Zajtra
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd