Búrky nabrali na sile. Spôsobujú problémy

Peter Minárik

Vlna búrok sa dostala smerom nad východné Slovensko, kde búrky prinášajú predovšetkým silný vietor a výdatné zrážky. Tie najintenzívnejšie búrky sa aktuálne pohybujú východne od spojnice Prešov-Košice, no ďalšie búrky hrozia aj na západe.

Studený front aj naďalej ovplyvňuje počasie na našom území. V týchto chvíľach máme najintenzívnejšie búrky na východnom Slovensku, kde prinášajú predovšetkým prívalové zrážky, ktoré spôsobujú aj problémy. Na niektorých miestach vyčíňa aj silný vietor.

Vietor láme stromy a voda zaplavuje cesty

Búrková línia, ktorá aktuálne postupuje nad krajné okresy východného Slovenska prináša aj silný vietor. Na niekoľkých miestach polámala stromy.

V obci Žipov došlo k prívalovým zrážkam, ktoré na cestu naplavili štrk, blato a kusy dreva. 

 

Prívalové zrážky zapríčinili aj nehodu

Búrky, ktoré sa aktuálne ženú cez východné Slovensko sú sprevádzané výdatným dažďom. Ten prináša priemerne do 30 mm zrážok, pričom zrážky sú nárazové a výdatné. Vplyvom toho došlo aj k niekoľkým komplikáciam.

Búrka s prívalovým dažďom zasiahla aj diaľnicu D1 medzi Prešovom a Košicami. Voda nestihla odtekať a jedno z vozidiel vplyvom aquaplaningu havarovalo. Na diaľnici sa tvoria kolóny.

havarované vozidlo na diaľnici D1
havarované vozidlo na diaľnici D1, foto: Sme šoféri z povolania a pomáhame si navzájom Officiál Fanpage
 

V Hanušovciach nad Topľou sa vyskytla búrka s prívalovými zrážkami, ktorá tu priniesla viac ako 30 mm zrážok. Voda dočasne zaplavila niektoré ulice.

Vlna búrok teraz postupuje nad ďalšie okresy východného Slovenska. Za touto búrkovou líniou sa tvoria ďalšie prehánky a búrky, no do večerných hodín budú búrky len slabšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd