Búrky na Slovensku sa už rozbiehajú. Majú potenciál byť aj nebezpečné

Búrky na Slovensku sa už rozbiehajú. Majú potenciál byť aj nebezpečné
Veronika Salayová

Pondelok bude opäť na našom území veľmi búrlivý. Prvé búrky tohto dňa sa už pomaly rozbiehajú a budú rýchlym tempom naskakovať nové búrkové bunky. 

Prvé búrky sa už na našom území objavujú, pričom po 15:00 h začnú búrky veľmi rýchlo vznikať takmer na celom západnom a strednom Slovensku. 

Aktuálne je búrlivo v okolí Senice, no už sa tvoria ďalšie búrkové jadrá na strednom Slovensku. 

So západom slnka sa však situácia nebude upokojovať. Naďalej sa nad našim územím budú tvoriť vlny búrok, ktoré sa postupne rozšíria aj nad východné Slovensko.

 

Buďte v strehu pred búrkami

Dnešné búrky majú potenciál byť aj nebezpečné a opäť hrozia povodne aj na našom území. Búrky budú totiž stacionárne a na jednom mieste môžu zotrvať aj niekoľko desiatok minút alebo pár hodín. 

Pri veľkej intenzite môže dôjsť k lokálnemu vytopeniu, takže buďte v strehu. Búrky, ktoré sa na našom území budú tvoriť nebudú podporované výraznou dynamikou, a tak treba počítať skôr s početnými búrkovými bunkami, ktoré sa môžu ojedinele viazať aj do väčších multicelárnych zhlukov.

Počas noci bude búrková činnosť postupne slabnúť a čaká nás vlna dažďa, no už v ranných hodinách začnú na našom území vznikať ďalšie búrky.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
16 °C / 5 °C
Viera
Zajtra
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd