Búrky na severe stredného Slovenska zaplavujú ulice. Vytvorili doslova prírodný bazén

Zuzana Macháčová

Búrky naberajú stále na intenzite. Sprevádzané sú najmä výdatnými zrážkami, ktoré zaplavujú ulice na severe stredného Slovenska.

Tretia vlna búrok, ktorá by mala byť aj poslednou je zatiaľ najmiernejšia. Prvé piatkové búrky sa vytvorili okolo 11:00 hod. na strednom Slovensku.

Postupom času ich začalo pribúdať a začali sa vyskytovať aj na východnom Slovensku, kde spôsobili prvé škody. Silný vietor vyvrátil v meste Spišská Nová Ves strom na cestu. 

Lokálne záplavy

Búrky sú teda sprevádzané intenzívnymi zrážkami, ale aj silným vetriskom. Ďalšie problémy sa aktuálne vyskytli na severe stredného Slovenska.

 


 

Mestom Námestovo sa prehnala intenzívna búrka, ktorá zaplavila ulice. Medzi policajnou stanicou a ČSOB bankou sa vytvoril doslova prírodný bazén.

Zaplavené ulice, zdroj: Taja Trabalková
Zaplavené ulice, zdroj: Taja Trabalková

Blesková aktivita sa postupne rozbieha. Doteraz udrelo cez 2100  bleskových výbojov a tento počet bude ešte s pribúdajúcimi hodinami narastať.

Najnebezpečnejším sprievodným javom sú dnes prívalové zrážky, ktoré ako je vidieť spôsobujú lokálne záplavy. Tie hrozia predovšetkým pri tom, ak sa búrková bunka stane statickou. 

Posledná vlna búrok

Búrok na Slovensku stále pribúda a dokonca sa môžu vytvoriť aj na západnom Slovensku, no ich početnosť a intenzita bude v porovnaní s ostatnými oblasťami Slovenska výrazne nižšia.

 

Čo vás poteší, že po búrkovej činnosti sa vám bude určite lepšie dýchať. Dnes teda počítajte s poslednou vlnou búrok pred pokojným víkendom, ktorý naše územie čaká. 

Celú situáciu na Slovensku, ale aj v zahraničí sledujeme ONLINE v našom textovom prenose, ktorý nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Zajtra
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Polooblačno
31 °C / 10 °C
Patrik
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd