Búrky končia. Pred nami je teraz priaznivé počasie, ktoré vás určite poteší

Peter Minárik

Počas dnešného dňa sa cez naše územie presúval studený front, ktorý na naše územie priniesol niekoľko búrok. Tie spôsobovali aj lokálne problémy, no to najhoršia už máme za sebou. Teraz nás čaká príjemná zmena počasia, ktorá prinesie pokojnejšie počasie bez búrok.

Máme za sebou prechod studeného frontu, ktorý na Slovensko prinieslo vlnu búrok. Tie sa vyskytovali už od predpoludňajších hodín a priniesli na naše územie niekoľko vĺn búrok. Nezorganizoval sa však výraznejší búrkový systém a búrky tak nenapáchali väčšie škody. Škody boli len lokálne.

Napríklad v Liptovskom Mikuláši prudký vietor poškodil menšie predmety, na východnej diaľnici D1 vplyvom prívalového lejaku došlo k dopravnej nehode a v Žipove búrka zaplavila cestu, na ktorú prívalová vlna naplavila kusy dreva a kameňa.

 

Môžeme však povedať, že dnešná búrková aktivita, vzhľadom k tomu, že išlo o frontálne búrky bola slabá. Celkovo na našom území udrelo len niečo okolo 1200 bleskov.

Teraz nás čaká priaznivé počasie

Po vlne búrok sa teraz čaká zmena, ktorú už začíname pociťovať. Za studeným frontom k nám preniká od severozápadu chladnejší vzduch, vplyvom čoho klesajú teploty.

Vo štvrtok zažijeme najchladnejší deň z tohto týždňa. Maximálne teploty sa na našom území vyšplhajú len na +20 až +26 °C a na oblohe by malo prevládať prevažne jasné až polooblačné počasie s výnimočnými zrážkami.

 

Ešte príjemnejšie počasie zažijeme v piatok, kedy nás čaká slnečný deň a teploty už budú vyššie. Maximálne teploty sa dostanú na +23 až +29 °C. Bude tak príjemne teplo, no tropickú hranicu +30 °C nateraz teploty neprekročia.

K ďalšej výraznejšej zmene počasia by malo na našom území dôjsť v sobotu, kedy budeme pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, po okraji ktorej bude do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch.

Predpoveď naznačuje, že víkend prinesie na naše územie teploty, ktoré by mohli opäť atakovať hranicu +35 °C a v ďalších dňoch bdue dokonca ešte teplejšie. Predpoveď na 30 dní si pozrite v našom kalendári TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd