Búrkový systém spôsobil za hranicami veľké škody. Vietor lámal stromy

Peter Minárik

Slovensko sa opäť vyhlo tým najnebezpečnejším sprievodným javom, no búrky opäť poriadne potrápili našich susedov. Zatiaľ čo rakúsky Graz zasiahlo tornádo, tak susedný Gyor odstraňuje škody po silnom vetre, ktorý búrkový systém priniesol.

Búrkový systém, ktorý aktuálne postupuje cez západné Slovensko a prináša najvýraznejšiu bleskovú aktivitu aktuálne do okolia Levíc spôsobil najväčšie škody u našich západných susedov.

V rakúskom Grazi sa vyskytlo tornádo, ktoré klasifikovali ako EF1. Tornádo spôsobilo našťastie len menšie materiálne škody a obete ani zranených nehlásia.

 

Oveľa viac sa búrkový systém vyzúril u našich južných susedoch, kde odstraňujú následky silných búrok.

V Gyori zasahujú hasiči

Búrkový systém je najnebezpečnejší predovšetkým silným nárazovým vetrom. Na naše územie priniesol poryvy vetra o sile okolo 50 km/h, no u našich južných susedov fúkalo oveľa silnejšie.

 

V meste Gyor, kúsok za našimi hranicami sa vyskytol prudký nárazový vietor s rýchlosťou 75 km/h. Nárazový vietor vyvracal stromy a lámal konáre.

Hasiči aktuálne zasahujú hneď v niekoľkých častiach mesta a odstraňujú popadané stromy a vetvy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
27 °C / 14 °C
Ladislav
Zajtra
Búrky
29 °C / 12 °C
Beáta
Sobota
Jasno
32 °C / 15 °C
Peter
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
33 °C / 15 °C
Melánia
Pondelok
Prehánky, búrky
27 °C / 14 °C
Diana
Utorok
Búrky
28 °C / 12 °C
Berta
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd