Búrkam sa darí po noci aj dnes ráno. Búrky páchali aj škody

Búrkam sa darí po noci aj dnes ráno. Búrky páchali aj škody
Veronika Salayová

Po upršanej a búrlivej noci sa do búrok budia obyvatelia severozápadného Slovenska, kde sa im naďalej darí. Včerajšie búrky dokonca páchali aj škody.

Dnes je naďalej búrlivo na severozápade, konkrétne v okolí Martina, Vrútok smerom na Ružomberok. Počas dneška udrelo vyše 2 000 bleskov. Búrky však už slabnú a budú postupne zanikať.

Búrky a zrážky však do tejto oblasti priniesli aj osvieženie a zrážky. Na zrážkomernej stanici Zubák spadlo takmer 40 mm zrážok počas búrok.

Poľskom sa prehnala silná supercela 

Tieto búrky na našom území škody nepáchali a boli skôr slabšie, no napríklad v Poľsku boli včerajšie búrky aj intenzívne, a dokonca sa tu prehnala aj supercela. 

 

Cez Mielec v Podkarpatskom vojvodstve v nedeľu popoludní prešla búrková supercela. Vietor lámal stromy a poškodzoval elektrické vedenie, dážď zaplavil pivnice. Hasiči v celom regióne zasahovali viac ako 200-krát.

Silný vietor poškodil aj dve budovy – jednu obytnú, druhú hospodársku, kde strhol aj strechu obytného domu.

Búrky udrú aj dnes na severe

Dnes nás čaká menej slnečné počasie, avšak naďalej bude horúco. Bude prevládať premenlivá oblačnosť a miestami bude aj zamračené. Dnes počítajte opäť aj s lokálnymi búrkami.

Na severnom Slovensku sa opäť o slovo prihlásia prehánky a búrky, ktoré môžu byť lokálne aj intenzívne. Búrky prinesú lejak a zosilnený vietor.

 

V priebehu dňa na západnom a k večeru aj na strednom Slovensku budú zrážky ustávať a oblačnosť sa bude zmenšovať. Tam, kde búrky neosviežia vzduch, bude veľmi dusno. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Zajtra
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Piatok
Prehánky
18 °C / 5 °C
Valentína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd