Búrka zasiahla aj Košice. Nebezpečná búrka je stále na juhu

Búrka zasiahla aj Košice. Nebezpečná búrka je stále na juhu
Peter Minárik

Východne od Košíc sa sformovala búrka, ktorá aktuálne ovplyvňuje počasie aj v samotnom meste. Veľmi intenzívnu búrku však máme na juhu Slovenska.

Ochladenia sa dočkali aj Košice. Východne od mesta sa začala tvoriť búrka, ktorá aktuálne ovplyvňuje počasie v meste.

Do Košíc tak prináša vytúžené ochladenie, ktoré znižuje teplotu z úrovni nad +30 °C pod +25 °C. Búrka sa aktuálne presúva predovšetkým severnými časťami mesta, kde prší najviac a vyskytujú sa aj menšie krúpky.

 

Nebezpečná búrka je na juhu

Oveľa nebezpečnejšie búrky máme aktuálne na slovensko-maďarskom pohraničí, na juhu Banskobystrického kraja. Tu sa tvorí výrazná búrková činnosť, ktorá sa pohybuje len veľmi pomaly.

 
 

To prináša so sebou veľmi výrazné úhrny. Búrky sú na juhu stredného Slovenska silnejšie, ako sa dnes očakávalo. 

Bohužiaľ však v oblasti sa nachádza len riedka sieť staníc a tak môžeme vychádzať len z radarových meraní podľa ktorých v niektorých oblastiach spadlo aj viac ako 50 mm zrážok.

 

Búrky by mali na našom území v nadchádzajúcich minútach slabnúť, no na juhu stredného Slovenska sa treba ešte stále dávať pozor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 3 °C
Ľudomil
Zajtra
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd