Búrka poškodila obľúbené kúpalisko na západe Slovenska. Zmeňte plány, dnes sa tu neokúpete

Búrka poškodila obľúbené kúpalisko na západe Slovenska. Zmeňte plány, dnes sa tu neokúpete
Veronika Salayová

Začína víkend a ak ste plánovali sa ísť okúpať do tohto obľúbeného kúpaliska v Nitrianskom kraji, tak radšej zmeňte plány. Búrka ho poškodila a prevádzkovatelia oznámili, že dnes svoje brány pre návštevníkov neotvoria. 

Reč je obľúbenom ThermalParku Nitrava v Poľnom Kesove neďaleko Nitry, ktorú poškodila podvečerná búrka so silným nárazovým vetrom.

„Dnes večer nás zasiahla veľká búrka, ktorá narobila viaceré škody na našom kúpalisku. Z tohto dôvodu zajtra, 13.7.2024, ráno neotvoríme. Musíme upratať a dať celý areál opäť do poriadku,“ oznámilo kúpalisko na sociálnej sieti.

Búrka v areáli ThermalParku vyvrátila stromy a vietor rozhádzal a poprevracal stoly aj ležadlá. Taktiež po vetrisku ostali postrhávané slnečníky a tienidlá.

 

Do upratovacích prác sa zamestnanci kúpaliska pustia od skorého rána a prisľúbili, že ak sa ich podarí areál upraviť v priebehu dňa a budú schopní otvoriť, budú o tom svojich návštevníkov informovať, keďže dnes nás opäť čaká horúci deň.

Centrum Nitry po búrke pod vodou, zatopilo aj Mlyny

Včerajšie búrky boli obzvlášť silné v Nitrianskom kraji, pričom silný vietor v intenzívnym dažďom páchali nemálo škôd. Pod vodou sa opäť ocitlo aj samotné centrum Nitry, pričom zaplavilo aj prízemie obchodného domu Mlyny.

Neoficiálna zrážkomerná stanica neďaleko Slovenskej poľnohospodárskej univerzity udáva úhrn včerajším zrážok po búrke až takmer 125 mm zrážok. Ide tak o niekoľkomesačný priemer, ktorý spadol za krátky čas.

Pozornosť sa však včera večer sústreďovala najmä na festival Pohoda, kde sa počas búrky pod holým nebom ocitlo až 30 000 návštevníkov. Búrky aj tu páchali škody, pričom spolu 12 ľudí sa aj ľahšie zranilo.

 


Na miesto vyrazili hasiči aj záchranári a festival organizátori oficiálne ukončili. Viac o Pohode sa dočítate TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd