AKTUÁLNE: Nad západné Slovensko postupuje búrkový systém

AKTUÁLNE: Nad západné Slovensko postupuje búrkový systém
Ema Bazhaykin

Stred týždňa nám po sérii príjemného počasia prinesie zmenu a to už hneď z rána. Prvé búrky sú už tu!

Po príjemných letných dňoch sa na naše územie vracia menej príjemné počasie v podobe búrok. Tie dnes budú úradovať už od skorých ranných hodín a prvé už aj udreli.

Teplé počasie nás síce čaká aj naďalej, no okrem tepla bude aj vlhko. Práve teplý a vlhký vzduch prinesie na naše územie ďalšiu sériu búrok, ktorá práve odštartovala.

Kde udreli prvé búrky?

Do búrlivého rána sa budíme na západnom a juhozápadnom Slovensku. Búrková línia postupuje z Maďarska smerom na sever a krátko po 6:00 h zasiahla aj juhozápad Slovenska.

 

Bleskovo aktívne búrky začali úradovať v okolí Nových Zámkov, o chvíľu už začalo byť búrlivo aj v okolí Bratislavy. Doposiaľ tu udrelo vyše 800 bleskov.

Búrkový systém postupuje ďalej na sever, ale medzitým mieri na juh Slovenska ďalšia búrka sformovaná v okolí Budapešti. 

Búrky budú sprevádzané silnejším vetrom a s prívalovými zrážkami. Dopoludnia budú búrky slabnúť.

Aktuálna búrková situácia k 7:00
Aktuálna búrková situácia k 7:00, zdroj: iMeteo

Kde dnes bude búrlivo?

Ranné búrky zasiahli západ a juhozápad Slovenska už v skorých ranných hodinách. Nad Maďarskom sa v nočných hodinách sformoval búrkový systém, ktorý teraz postupuje nad naše územie.

Počas popoludnia nás však čaká ďalšia vlna búrok. Búrková činnosť sa bude rozmáhať nad celým Slovenskom a to predovšetkým v oblasti hôr.

 

Najsilnejšie búrky by sme mali zaznamenávať medzi 15:00 až 20:00. Búrky budú sprevádzané prívalovými zrážkami a v jadrách búrok aj s možnými krúpami.

Najintenzívnejšie búrky sa však predbežne očakávajú na západnom Slovensku, kde je potenciál aj väčších krúp. Viac o nebezpečenstve v jednotlivých okresoch nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Prehánky
19 °C / 4 °C
František
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd