Bratislava zavádza ďalšie dopravné obmedzenia, zatopené sú mnohé cestné úseky

Ema Bazhaykin

Pod vodou skončili ďalšie cestné úseky v našom hlavnom meste, polícia zavádza dopravné obmedzenia na mnohých miestach. Z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok sú odklonené aj linky trolejbusov.

Polícia SR v Bratislavskom kraji upozorňuje vodičov, že v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok, a to najmä pre zaplavené cestné úseky, ako aj popadané stromy, sú neprejazdné mnohé úseky.

Ktorým úsekom sa vyhnúť?

Neprejazdné sú úseky Mlynská dolina, kde je zatopený podjazd od Patrónky k ZOO, ulice Bratislavská a Gbelská v Záhorskej Bystrici, aj ulica Istrijská v Devínskej Novej Vsi

Kritická situácia je aj na cestách medzi Borinkou, Pernekom a Stupavou. Devínska a Viedenská cesta zostávajú naďalej uzatvorené.
 
 
Zaplavená je aj časť diaľnice D2 v blízkosti výjazdu na Zohor v smere z Bratislavy. Z toho dôvodu je potrebné, aby ste aj na diaľniciach jazdili v tomto počasí nanajvýš opatrne!
 
 
Zároveň polícia informujeme občanov o prerušenej premávke električiek na celom území Bratislavy s výnimkou mestskej časti Bratislava – Nové Mesto.

Obmedzenia trolejbusovej dopravy

Z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok a poškodeného trolejového vedenia linky 49, 64 a 71 premávajú odklonenou trasou.

Linka 49: premáva v úseku NÚSCH / NOÚ - Hraničná. Medzi zastávkami Sokolská - Hraničná premáva cez Štefánikovu, Hodžovo námestie, 29. augusta, Mlynské nivy a Prievozskú.

Linka 64: premáva v úseku Valašská - Hraničná. Medzi zastávkami Sokolská - Hraničná premáva cez Štefánikovu, Hodžovo námestie, 29. augusta, Mlynské nivy a Prievozskú.

 

Linka 71: medzi zastávkami Prievozská (A) - Karpatská (B) a Karpatská (A) - Miletičova (B) premáva cez Prievozskú, Mlynské nivy, Karadžičovu a Legionársku.

V noci bojovali aj s vodou v Marianke

Krušnú noc zažívali aj obyvatelia Marianky v okrese Malacky, kde vytopilo niekoľko domov a vietor polámal stromy. O fotografie z postihnutých miest sa s nami podelili naši čitatelia.

Obyvatelia spoločne pracovali na odčerpávaní vody a vytvorení koryta, ktoré by aspoň čiastočne odviedlo vodu z ulíc.

Voda zaplavila mnohé domy v Marianke
Voda zaplavila mnohé domy v Marianke, Foto: Peter Kostovský

SItuácia tu však naďalej zostáva kritická aj v nedeľu ráno.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd