Blíži sa front, ktorý ukončí tropické horúčavy. Toto prinesie na Slovensko

Blíži sa front, ktorý ukončí tropické horúčavy. Toto prinesie na Slovensko
Peter Minárik

Do strednej Európy vstupuje studený front, ktorý postupne ovplyvní počasie aj na našom území. Charakter počasia sa zásadne zmení už v nasledujúcich hodinách a ranné počasie bude diametrálne odlišné od toho, ktoré sme zažívali v uplynulých dňoch.

Už v priebehu nasledujúcich hodín sa charakter počasia na našom území výraznejšie zmení. Na vine je studený front, ktorý počas dnešného dňa prinášal vlnu výrazných búrok do Francúzska a do Švajčiarska. Aktuálne je ešte stále búrlivo v mnohých regiónoch Francúzska, ale aj vo Švajčiarsku či v Nemecku. Pomerne intenzívne búrky máme aktuálne aj v Rakúsku.

aktuálna poloha zrážok
aktuálna poloha zrážok

Týchto búrok sa bezprostredne obávať nemusíme. Každopádne už počas noci sa charakter počasia zmení. Nasunie sa nad celé naše územie oblačnosť a už zajtra ráno sa zobudíme na celom území do oblačného rána.

Spomínané búrky, ktoré máme v týchto chvíľach v Nemecku, či v Rakúsku sa počas noci dostanú do Českej republiky a v ranných hodinách sa zvyšky búrok dostanú aj nad západné Slovensko. Zatiaľ sa však očakávajú len zrážky. Búrky sa očakávajú až v nadchádzajúcich vlnách.

 

Prvé slabšie búrky už vo štvrtok

Štvrtok prinesie na takmer celé naše územie prevažne oblačné až zamračené počasie. Už v spomínaných ranných hodinách sa na západnom Slovensku očakávajú prvé zrážky, avšak zaujímavejšie to začne byť počas štvrtkového popoludnia.

Na západnom Slovensku treba počítať s ďalšími prehánkami a zrážkami. Očakáva sa aj výskyt búrok. Búrky by však mali byť zatiaľ predbežne slabé a výrazné nebezpečné sprievodné javy neočakávajte.

Výraznejšie búrky v piatok s ochladením

Oveľa početnejšia búrková činnosť sa na našom území očakáva v priebehu piatka. Studený front bude prechádzať priamo cez naše územie a búrky sa očakávajú na mnohých miestach. Vyskytnúť sa môžu aj nebezpečnejšie sprievodné javy.

 

Od zajtra však treba počítať s výraznejším ochladením. Teploty sa už nebudú dostávať cez tropickú hranicu +30 °C a zrejme až do konca tohto týždňa sa takéto teploty aj udržia. Začne k nám však prúdiť vlhší vzduch a vplyvom toho bude pocitová teplota oveľa vyššia.

V budúcom týždni sa dočkáme ďalšej vlny oteplenia a návrat tropických horúčav. Viac o vývoji na ďalšie dni nájdete v mesačnej predpovedi TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd