Astronaut sa vrátil na Zem a musel byť okamžite prevezený do nemocnice

Astronaut sa vrátil na Zem a musel byť okamžite prevezený do nemocnice
Veronika Salayová

Jeden z astronautov, ktorí v piatok dokončili svoju misiu na Medzinárodnej vesmírnej stanici a vrátili sa na Zem, bol hospitalizovaný. NASA neuviedla, o ktorého člena posádky išlo a čo bolo dôvodom rozhodnutia o hospitalizácii.

V piatok sa na Zem vrátila kapsula Crew Dragon spoločnosti Space X, ktorá priniesla troch amerických astronautov a jedného ruského kozmonauta.

Posádka strávila na Medzinárodnej vesmírnej stanici takmer osem mesiacov a jej misia sa predĺžila pre technické problémy a nepriaznivé poveternostné podmienky.

Preventívne opatrenie astronauta

Po pristátí bola celá posádka prevezená do nemocnice v Pensacole na Floride v blízkosti miesta pristátia, uviedla NASA. Astronauti tam mali absolvovať bežné vyšetrenia, jedného z nich však zadržali na pozorovanie.

 

Zvyšných členov posádky transportovali na základňu v Lyndona B. Johnson Space Flight Center v Texase. Na ochranu identity astronauta NASA neuviedla, ktorá osoba bola hospitalizovaná.

Agentúra v oficiálnom vyhlásení vysvetlila, že zdravotný stav astronauta je stabilný a pozorovanie je preventívnym opatrením.

Prečo padlo rozhodnutie o hospitalizácii, však nevysvetlila. 

 

„Oživenie posádky a kozmickej lode prebehlo bez incidentov. Počas bežného lekárskeho posúdenia na záchrannej lodi bolo nariadené dodatočné posúdenie zdravotného stavu členov posádky, aby sa eliminovalo akékoľvek riziko,“ uviedla NASA.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Zajtra
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Piatok
Jasno
17 °C / 2 °C
Denis Denisa
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd