AKTUÁLNE: Včerajšie búrky majú jednu obeť. Muža zabil padajúci strom

AKTUÁLNE: Včerajšie búrky majú jednu obeť. Muža zabil padajúci strom
Veronika Salayová

Včerajšie búrky skončili veľkou tragédiou. Muža zabil padajúci strom a zraneniam na mieste podľahol.

Včerajšie búrky boli u našich susedov mimoriadne intenzívne. Večer sa prehnali najmä východným Českom, a dokonca aj zabíjali.

Silné búrky na východe Moravy a v Sliezsku spôsobili zaplavenie ulíc obcí a pády stromov, ktoré prerušili prevádzku na niekoľkých železničných, električkových či trolejbusových tratiach, a zároveň boli kvôli nim prerušené na mnohých miestach dodávky elektrického prúdu.

Na muža spadol strom a zabil ho na mieste

V Českom Tešíne zabil padajúci strom muža, informujú Novinky.cz. „Evidujeme jednu mŕtvu osobu, bolo to po páde stromu v Českej Tešíne,“ oznámila hovorkyňa moravskosliezskych hasičov Kamila Langerová včera o 23.00 hod. Malo ísť o muža.

 

Na niekoľkých železničných tratiach bola po veternej smršti, ktorá sa prehnala Moravskosliezskym krajom, prerušená prevádzka a hasiči mali nahlásených množstvo problémov s popadanými stromami. 

Vietor bol taký prudký, že dokonca zlomil aj elektrické vedenie v obci Kobeřice. Obrovské škody boli aj v Opave a na Ostrave.

Aj južnou Moravou prešli silné búrky, podľa českých hasičov však nespôsobili také problémy ako na severovýchode Česka. Hasiči vyrážali k niekoľkým udalostiam na Blanensku či Vyškovsku. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Zajtra
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd