AKTUÁLNE: Centrum Nitry je pod vodou a padajú 2 cm krúpy. Búrka je veľmi intenzívna

Veronika Salayová

Centrum Nitry zasiahla veľmi intenzívna búrka, ktorá dokonca priniesla aj 2 cm krúpy. Lejak je taký intenzívny, že hrozia bleskové záplavy a Nitra sa tak ocitá pod vodou. Situácia sa môže ešte zhoršiť. 

 

Dnešné intenzívne búrky sa zo stredného Slovenska presunuli viac na západ, kde aktuálne poriadne naberajú na sile. V centre Nitry padali dokonca až 2 cm krúpy.

Krupobitie trvalo približne 5 minút a bolo také intenzívne, že obyvatelia Kalvárie mali pocit, že im doslova vybije okná. Dokonca do jedného z domov aj natieklo väčšie množstvo vody.

vytopený dom v Nitre
vytopený dom v Nitre , foto: iMeteo
 

Búrka je veľmi intenzívna

Intenzívny lejak hlásia obyvatelia aj spred Mlynov priamo v centre na Hviezdoslavovej, Štefánikovej a Hodžovej, ale voda začína vytápať aj cesty na Zobore, kde spadlo zatiaľ najviac zrážok a to 40 až 54 mm. Voda sa valí z kopca dole na veľkej kruhovej križovatke majú autá problém s plynulým prechodom. 

Vodiči hlásia aj veľký problém na Dobšinského ulici, kde varujú ostatných vodičov na lietajúce poklopy z kanálov. Vody je také množstvo, že nestíha odtekať.

Zaplavené je už okrem iného po búrke aj cesta smerom na Zlaté Moravce. Problémom je predovšetkým to, že pohyb búrky je veľmi pomalý, čo prináša výdatný lejak.

V Nitre podľa amatérskych staníc spadlo okolo 50 mm zrážok, v meste Tlmače napríklad spadlo už 57 mm zrážok. O kúsok ďalej v Novom Tekove spadlo už 59 mm a toto číslo nie je konečné, keďže naďalej tu prší. Tieto čísla ešte môžu výrazne narásť.

Búrka trvá v Nitre už 30 minút a jej intenzita stále trvá. Zrejme budú z centra hlásené ďalšie veľké škody a bleskové zatopenia vo viacerých častiach mesta. 

 

Vodiči, dávajte si pozor na cestách. V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať a prinášať nové informácie. 

Búrky a voda dokážu spôsobiť veľké materiálne škody. Chráňte preto seba aj svoj majetok pred nástrahami počasia vďaka poisteniu. Vyplňte nezáväzný formulár a vďaka nám teraz môžete získať zľavu na existujúce aj nové poistné zmluvy, ktoré ochránia váš majetok pred nástrahami počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
23 °C / 10 °C
Mária
Zajtra
Dážď
19 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
13 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
18 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
19 °C / 3 °C
Olympia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd