AKTUÁLNE: Už je to tu! Búrky naplno úradujú na západnom Slovensku

AKTUÁLNE: Už je to tu! Búrky naplno úradujú na západnom Slovensku
Veronika Salayová

Búrky z Čiech a Rakúska už dorazili nad západné Slovensko, kde nám doslova „vybuchujú“ nad hlavami. Búrky čakajte aj počas noci, a to najmä v týchto oblastiach. 

Od skorých popoludňajších hodín sa búrky začali tvoriť na čele postupujúceho studeného frontu v Česku a Rakúsku a tieto nebezpečné búrky už okolo 20.30 h dorazili aj nad naše územie.

V Čechách, ale aj Rakúsku napáchali množstvo škôd a vo večerných hodinách začínajú meniť charakter počasia aj u nás. Na jednej strane sa nám zrážky celkom isto zídu, no na druhej strane môžu tieto búrky priniesť nebezpečné prívalové povodne. 

Silné večerné búrky už zasiahli Slovensko

Aktuálne sa nám búrky naplno rozbiehajú nad západným Slovenskom, pričom najsilnejšie prichádzajú na Záhorie. Búrky okrajovo zasiahli aj Bratislavu.

 

Búrky postupne prejdú do dažďa

So silnými búrkami treba počítať aj v priebehu nočných hodín, pričom búrky budú sústredené nad západným a severozápadným Slovenskom a bude postupovať nad stredné Slovensko, kde postupne búrky prejdú do dažďa. V týchto okresoch čakajte večerné a nočné búrky. 

výstrahy pred búrkami
výstrahy pred búrkami, zdroj: iMeteo

Studený front bude počasie na našom území ovplyvňovať aj naďalej, a to až do stredy, takže okrem mierneho ochladenia nás čaká búrlivé počasie aj v ďalších dňoch. 

Na tomto studenom fronte sa budú vytvárať jednotlivé vlny búrok, ktoré môžu byť aj intenzívnejšie. Búrky budú sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami, takže v týchto dňoch nám počas búrok hrozia najmä prívalové povodne. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd