AKTUÁLNE: Úhrn zrážok na Záhorí už dosiahol 130 mm

Ema Bazhaykin

Vo veľkej časti Slovenska, no najmä na západe, prší s menšími prestávkami už od včerajšieho rána, čo sa odzrkadlilo aj na úhrne zrážok. S pribúdajúcimi večernými hodinami spadlo na Záhorí už 130 mm.

Lejaky, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou už v priebehu zajtrajška vyústia do povodní, sužujú najmä Záhorie už od včerajších ranných hodín.

Vysoké úhrny zrážok boli zaznamenané na niektorých staniciach na západe našej krajiny už dnes krátko popoludní, okolo poobedia však dažde začali naberať na intenzite.

V Perneku už dosiahol úhrn zrážok 130 mm

Hranica 100 mm zrážok dnes bola prevýšená okolo 14:00 h v obci Pernek, behom niekoľkých hodín však toto číslo narástlo ešte rapídnejšie.

 

Po 17:00 h už dosiahol úhrn zrážok na stanici Pernek v okrese Malacky hranicu 130 mm. Vysoký úhrn bol však zaznamenaný aj na staniciach Plavecký Peter (120 mm), či Sološnica (116 mm). 

K večeru by sa mala situácia upokojiť a intenzívne zrážky by mali slabnúť, či dokonca celkovo ustáť.

Naše územie si prechodne od dažďa oddýchne, no len dočasne. V sobotu ráno príde ďalšia, mimoriadne intenzívna vlna zrážok, ktorá už vyvolá povodne

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd