AKTUÁLNE: Turecko zasiahlo silné zemetrasenie. Dosiahlo magnitúdu 6,0

AKTUÁLNE: Turecko zasiahlo silné zemetrasenie. Dosiahlo magnitúdu 6,0
Veronika Salayová

Pred malou chvíľou zasiahlo Turecko veľmi silné zemetrasenie. Epicentrum malo vo východnej časti a toto zemetrasenie mohlo páchať aj škody.

Dnes o 9.46 h zasiahlo východné Turecko silné zemetrasenie. Podľa prvotných odhadov EMSC dosiahlo zemetrasenie silu 6,0 magnitúdy.

Epicentrum malo 26 km od mesta Baskil a 44 km od mesta Malaytye. Hypocentrum bolo v hĺbke 10 km.

Epicentrum zemetrasenia
Epicentrum zemetrasenia, Zdroj: Volcano Discovery

 

 


Malá hĺbka zemetrasenia spôsobila, že bolo v blízkosti epicentra cítiť otrasy silnejšie ako hlbšie zemetrasenie podobnej veľkosti.

Keďže zemetrasenie bolo neďaleko sýrskych hraníc, pocítili ho aj obyvatelia Sýrie. Sýrska štátna tlačová agentúra uviedla, že zemetrasenie bolo cítiť v provinciách Hasakah, Deir Al Zor a Aleppo.

Môžu byť aj škody

Zatiaľ nie sú hlásené žiadne väčšie škody, avšak vzhľadom na to, že k zemetraseniu došlo len nedávno, hlásenia o škodách môžu postupne pribúdať.

Volcano Discovery informuje, že toto zemetrasenie mohlo spôsobiť ľahšie či stredne ťažké poškodenia na budovách a infraštruktúre.

Starosta metropolitnej samosprávy Malatya Sami Er povedal: „Pokiaľ ide o zemetrasenie v meste Kale, zatiaľ neboli hlásené žiadne problémy. Naše terénne hodnotenia prebiehajú.“

 

V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / -1 °C
Hedviga
Zajtra
Polooblačno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Sobota
Jasno
16 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
15 °C / 1 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
19 °C / 1 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
18 °C / -1 °C
Sergej
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd