AKTUÁLNE: Taliansko zasiahlo zemetrasenie. Oblasť je vyhľadávaná dovolenkármi z celého sveta

AKTUÁLNE: Taliansko zasiahlo zemetrasenie. Oblasť je vyhľadávaná dovolenkármi z celého sveta
Dominik Cenkner

Obľúbené miesto na dovolenku, aj pre mnohých Slovákov, v Taliansku zasiahlo zemetrasenie. Epicentrum sa nachádzalo neďaleko Neapolu.

Dnes, v piatok o 13:46 nášho času zasiahlo pobrežie Talianska zemetrasenie. Ako informuje Európske stredomorské seizmologické stredisko, zemetrasenie dosiahlo silu 4,0 magnitúdy.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 9 km juhozápadne od mesta Fuorigrotta, v ktorom žije cca 76 500 obyvateľov. Zároveň je to približne 15 km juhozápadne od Neapolu.

Otrasy boli natoľko silné, že ich cítili aj obyvatelia a dovolenkári ostrova Ischia. Zatiaľ však nie sú hlásené žiadne škody či zranení prípadne obete.

 

Zemetrasenie bolo silné

„Najskôr sme na štadióne jasne cítili otrasy, následne krátku vlnu,“ informuje prostredníctvom EMSC jeden zo svedkov udalosti.

„Bolo to dosť silné,“ pridáva sa ďalší. Situáciu ohľadom zemetrasenia budeme naďalej sledovať a v prípade potreby prinesieme ďalšie podrobnosti.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd