AKTUÁLNE: Spadlo už vyše 40 mm zrážok. Pršať bude celú noc

Ema Bazhaykin

Dážď sa už rozmohol nad celým naším územím a vlahy sa už pomaly dočká aj východ. Intenzívne dažde prinášajú vysoký úhrn zrážok.

Pondelkové počasie na Slovensku sa nesie v duchu veľkých zmien. Zatiaľ čo včera sme si ešte mnohí užívali poslednú teplú nedeľu pri vode, dnes už začala panovať naozajstná jeseň.

Nad našou oblasťou sa od nočných hodín rozširuje rozsiahle zrážkové pole, ktoré už zasiahlo aj naše územie. Upršané počasie k nám prišlo z alpskej oblasti, kde spadli desiatky milimetrov zrážok a na hrebeňoch Álp sa dokonca objavil aj prvý sneh.

Daždivo začalo byť už v nočných hodinách a celý deň prší na západe aj strede nášho územia. Východ si na zrážky musel počkať, postupne však začína byť upršane aj tam.

 

Najviac zrážok spadlo na západe

Zmena počasia prináša vysoký úhrn zrážok najmä na západné Slovensko. Zrážky na niektorých staniciach už prevýšili 40 mm.

Najvyšší úhrn zrážok bol k 18:00 h nameraný na stanici Žihárec, kde za posledných 24 hodín spadlo 42,7 mm zrážok.

Aktuálne zrážky nad Slovenskom
Aktuálne zrážky nad Slovenskom, zdroj: iMeteo

Poriadne daždivo je však aj na staniciach Zlatno, kde bolo nameraných 42,1 mm, či Sap-Dunaj, kde namerali 38,9 mm.

 

Zrážky sa presúvajú na východ

S pribúdajúcimi večernými hodinami postupujú zrážky ďalej na východ, kde sa už vlahy nevedeli dočkať. Zatiaľ čo na západnom a strednom Slovensku prinášali dažde v priebehu dňa ochladenie, obyvateľov východného Slovenska trápilo teplo a dusno. V obci Orechová  dokonca prevýšili teploty +29 °C.

Zrážky sa v najbližších hodinách budú postupne presúvať na východ, na západe zrážky cez noc ustanú. 

Pre viac informácií o počasí sledujte náš iRadar›››

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd