AKTUÁLNE: Silné búrky v okrese Rimavská Sobota páchajú škody. Vietor odfukuje strechy domov

AKTUÁLNE: Silné búrky v okrese Rimavská Sobota páchajú škody. Vietor odfukuje strechy domov
Veronika Salayová

Dnes sa naším územím ženú lokálne aj veľmi intenzívne búrky, ktoré sa najviac vyzúrili v južných okresoch stredného Slovenska. Silné búrky s nárazovým vetrom sa prehnali aj okresom Rimavská Sobota, kde napáchali škody. 

Dnes je na Slovensku opäť búrlivo. Kým prvé búrky, ktoré vznikli okolo 13.00 h na strednom Slovensku, ešte neboli príliš intenzívne, situácia sa v poobedných a podvečerných hodinách mení a búrky nabrali na intenzite. 

Zo stredného Slovenska sa búrky presunuli do južných okresov, pričom najsilnejšia búrka sa objavila v okrese Rimavská Sobota a priniesla aj silný nárazový vietor.

 
 

Škody po búrke v Rimavských Janovciach

Búrlivo bolo v okresnom meste Rimavská Sobota, no väčšie škody boli zaznamenané po búrke v neďalekých obciach ako Rimavské Janovce či Rakytník. V Janovciach dokonca fúkal taký silný vietor, že bral aj strechu rodinného domu.

„V obci Rimavské Janovce odletela strecha z rodinného domu a momentálne visí na elektrickom vedení. Na mieste zasahujú hasiči a čaká sa na príchod elektrikárov. Momentálne na miesto dorazili hasiči s plošinou, aby situáciu bezpečne vyriešili,“ informuje o aktuálnej situácii regionálny portál Rimava.sk.

V obci Rakytník, ktorá patrí do rovnakého okresu, popadali pri silnej búrke viaceré stromy, pričom niektoré z nich dopadli aj na rodinné domy. Aj v tejto obci sa búrka taktiež poriadne vyzúrila. 

 

Búrky opúšťajú hranice Slovenska

Keďže búrky smerujú na juh, tak už pomaly opúšťajú naše územie. Juh stredného Slovenska však naďalej osviežujú prehánky a slabší dážď.

Dnešná búrková situácia na Slovensku tak pomaly končí a okrem tejto udalosti v okrese Rimavská Sobota búrky väčšie škody podľa dostupných informácií nepáchali. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 3 °C
Ľudomil
Zajtra
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd