AKTUÁLNE: Polícia riadi premávku na zaplavenej ceste pri Nitre. Ďalšia obec je pod vodou

Veronika Salayová

Povodne nenechali na seba dlho čakať a už sú tu prvé problémy. Polícia riadi premávku na ceste v Lehote smerom do Nitry. Vozovka je úplne pod vodou. Voda medzitým zaplavila aj ďalšiu obec pri Partizánskom. 

Polícia aktuálne zasahuje na ceste z Lehoty do Nitry cez diaľnicu. Pred Kynekom je cesta úplne zaplavená. Na vozovke sa nachádza množstvo vody a prechod v tomto úseku je náročný. Polícia púšťa autá striedavo a vodiči hlásia približne 5-minútové zdržanie. 

Podľa svedkov sa na tomto úseku nachádzalo množstvo vodu už o 5:30 h, ale cesta bola ešte prejazdná. S pretrvávajúcimi zrážkami sa situácia vyhrotila a vody sa nazbieralo toľko, že úsekom sa veľmi ťažko prechádza. 

Lehota smer na Nitru
Lehota smer na Nitru, foto: Robko Robinečko Kudri/Dopravný servis Nitra a okolie

Tento úsek je podľa vodičov pravidelne zaplavovaný pri väčšom množstve vody. Vodičom neostáva nič iné, iba čakať v kolóne. Ak môžete, tomuto úseku sa radšej vyhnite. 

Pod vodou je aj obec Ješkova Ves v okrese Partizánske. Tam aktuálne taktiež voda zaplavuje cesty, záhrady a polia, a valí sa dole kopcom cez dedinu, čo si môžete pozrieť vo videu. 

 

Stačí málo a ľahko dôjde k povodni

Pôda je na Slovensku už úplne nasýtená, preto je hrozba povodní na našom území veľmi veľká. Stačia aj úhrny okolo 30 až 40 mm a pohroma je na svete.

Úhrny na Slovensku sú za posledných 24 hodín však vysoké a prekračujú hranicu 50 mm. Za posledných 24 hodín spadlo na Slovensku veľké množstvo vody.

Najviac spadlo v Želiezovciach, kde zrážkomerné stanice zaznamenali až 66,5 mm. Úhrny nad 50 mm spadli aj v lokalitách ako Gabčíkovo, Lontov, Seňa a Košice-letisko.

Rovnako tak prudko stúpajú aj vodné toky, pričom niektoré z nich už dosahujú aj 1.SPA ako napríklad Lehotský potok v Novákoch a na východe Hnilec vo Švedlári, Torysa v Košických Olšanoch a Hornád v Kysaku. 

 

Riziko povodní preto dnes podceňujte! Všetko dôležité sa dozviete v našom ONLINE prenose. Vaše fotografie alebo videá nám môžete posielať na náš WhatsApp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
35 °C / 15 °C
Melánia
Zajtra
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Utorok
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd