AKTUÁLNE: Počasie sa už zhoršuje a prichádza dážď. Búrky dorazia neskôr

AKTUÁLNE: Počasie sa už zhoršuje a prichádza dážď. Búrky dorazia neskôr
Veronika Salayová

Počasie sa už od západu zhoršuje a na naše územie smerujú zrážky. Búrky udrú neskôr počas nočných hodín. 

Dnes sme na našom území už počas dňa zaznamenali prvé búrky, ktoré vznikali z tepla v oblasti hôr. Šlo o orografické búrky, ktoré zasiahli iba sever nášho územia. Búrky boli skôr slabšie a neboli ani príliš bleskovo aktívne.

Udrelo okolo 450 bleskov, no tento počet ešte nie je úplne konečný. Aktuálne sa pred 20.00 h búrke darí ešte nad Dolným Kubínom, no postupne budú tieto búrky zanikať.

Medzičasom sa však už počasie od západu zhoršuje a na krajný západ už prichádzajú prvé zrážky, začína pršať napríklad už aj v Bratislave a okolí. Čo sa týka búrok, tak tie dorazia najskôr v noci.

 

Nočné búrky na severozápade

Očakávame ich na severozápade a budú menej intenzívne, než sa pôvodne očakávalo. V atmosfére nad Slovenskom sa už nasúva saharský prach, ktorý vždy komplikuje búrkovú situáciu a búrkam sa skôr v takejto atmosfére nedarí ako darí.

Aktuálne sa búrky na zvlnenom fronte od západu netvoria, čo znamená, že na západe sa v nasledujúcich hodinách rozprší, neskôr v nočných hodinách by mohli vzniknúť aj búrky na severozápade. 

V pondelok sa pripravte na oblačné a zamračené počasie, no naďalej bude veľmi teplo a hlavne dusno. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Zajtra
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Piatok
Prehánky
18 °C / 5 °C
Valentína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd