AKTUÁLNE: Malé rieky prudko stúpajú aj na severe. Na Záhorí sa teraz situácia výrazne zhorší

Peter Minárik

Cez Slovensko aktuálne postupuje výdatný lejak a povodňová situácia sa zhoršuje aj na severe krajiny, kde rieky prekonávajú povodňové stupne.

Ako sme vo večerných hodinách informovali, tak od severovýchodu postupuje nad naše územie ďalšie pole výdatných zrážok, ktoré prináša výdatný a intenzívny lejak do mnohých oblastí stredného a západného Slovenska.

Intenzita dažďa lokálne dosahuje až 10 mm za hodinu, čo sú vzhľadom na situáciu veľmi nebezpečné hodnoty. 

Výdatný lejak už zasiahol celé východné Slovensko, kde priniesol úhrny až okolo 50 mm zrážok, čo zažehnalo na východe sucho, no nespôsobilo problémy.

 
 

 

Ostro sledovaná stanica Pernek, kde zaznamenávame rekordné úhrny opäť navyšuje hodnoty. Celkový úhrn zrážok k dnešnej polnoci činil už 228 mm.

Rieky stúpajú aj na severe

Pre výdatný lejak stúpajú rieky na severe, predovšetkým odvodňujúce Javorníky, ktoré sú už taktiež poriadne nasýtené.

Tok Predmieranka v Klokočove a Kysuca v Turzovke práve prekonal 1. povodňový stupeň. 1.SPA prekonala aj Polhoranka v Oravskej Polhore. Vzostupy sú však na všetkých tokoch východného Slovenska.

 

Teraz sa situácia výraznejšie zhorší na Záhorí a ráno čakajte problémy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd