Aktuálne horúčavy prepisujú historické rekordy. Štvrtý deň a už padlo 10 rekordov

Aktuálne horúčavy prepisujú historické rekordy. Štvrtý deň a už padlo 10 rekordov
Veronika Salayová

Teplotné rekordy padali u našich susedov doteraz v septembri každý jeden deň. Za štyri septembrové dni padlo spolu už 10 teplotných rekordov. 

Vlna horúčav vrcholí a už sa pomaly aj chýli ku koncu, no ešte v našej oblasti dáva poriadne zabrať. V Maďarsku každý deň padne nový rekord v dôsledku aktuálnych horúčav. 

Dnes bol v Maďarsku okrem iného prekonaný aj národný rekord a s najväčšou pravdepodobnosťou aj denný maximálny teplotný rekord v hlavnom meste. 

Padol národný teplotný rekord

Doterajší septembrový rekord +36,2 °C v Baja nahradila dnešná extrémna teplota, ktorá sa vyšplhala na +36,5 °C v Körösskále. Dnes padol rekord aj v hlavnom meste, kde vystúpila teplota na +35,5 °C v HungaroMet v Újpešti. 

 

V uplynulý deň bol prekonaný aj rekord najvyššej dennej minimálnej teploty na celoštátnej úrovni aj na úrovni hlavného mesta. Do rána teplota v Budapešti klesla len na +22,7 °C, čo je tiež národný a hlavný rekord.

Doterajší národný rekord bol z roku 1956, kde denné minimum bolo na hodnote +22,1 °C. Rekord v hlavnom meste bol na úrovni +20 °C a pochádzal ešte z roku 1929. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Zajtra
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Piatok
Prehánky
18 °C / 6 °C
Cyprián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd