AKTUÁLNE: Front prináša vietor, ktorý už začína silnieť. Pozor najmä na horách

AKTUÁLNE: Front prináša vietor, ktorý už začína silnieť. Pozor najmä na horách
Veronika Salayová

Studený front už prekročil naše hranice a začína meniť počasie najmä na severozápade nášho územia. Okrem búrok sa však už začína dvíhať aj silnejší vietor. Pozor si treba dať najmä na horách. 

Studený front sa už nachádza na našom území, konkrétne v Žilinskom kraji, a posúva sa smerom na východ. Jeho postup je pomerne rýchly a doslova naším územím len tak prefrčí.

Na čele frontu sa tvoria búrky, ktoré nie sú príliš početné ani nebezpečné. Čo však môže byť nebezpečné, je vietor, ktorý sa už začína dvíhať. 

Nárazy vetra v Žilinskom kraji už presahujú rýchlosť 50 km/h a vo Vysokých a Nízkych Tatrách už prekračujú hranicu v nárazoch 80 km/h. 

 

Pozor na turistiku v horách

Práve na horách si treba dať v najbližších hodinách veľký pozor, pretože hrozí pád stromov a konárov v dôsledku prudkého vetra. Svoju turistiku v horách preto radšej zvážte.

Búrky zatiaľ bleskovo ani zrážkovo nie sú príliš aktívne. Doteraz udrelo  vyše 500 bleskov a napršalo do 10 mm zrážok. 

počet bleskov do 10.45 h
počet bleskov do 10.45 h, zdroj: blesky.bourky.cz

Búrky budú postupovať smerom na stredné a východné Slovensko, pričom južné okresy dnes búrky nečakajú. Teploty tu vystúpia opäť vysoko, a to až na +36 °C. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd