AKTUÁLNE: Búrka zaplavila časť Bratislavy. Parkovisko sa zmenilo na kúpalisko

AKTUÁLNE: Búrka zaplavila časť Bratislavy. Parkovisko sa zmenilo na kúpalisko
Veronika Salayová

Časť Bratislavy zasiahla búrka, ktorá priniesla veľké množstvo vody. Parkovisko sa pred známym obchodným reťazcom zmenilo po búrke na menšie kúpalisko. 

Z Moravy a Rakúska sa k nám ženie vlna búrok, ktoré prinášajú so sebou aj výraznejšie zrážky a silný nárazový vietor. 

Búrky najprv zasiahli Záhorie, pričom z okolia Rohožníka nám naši čitatelia hlásili popadané konáre a vyvrátené stromy. Veľmi veterno bolo napríklad aj v Malinove, kde čitatelia hlásili veternú smršť. 

Vytopená Rača po búrke

Búrky dorazili aj do Bratislavy, pričom sa prehnali najmä jej severnou časťou a centrum mesta búrky viac-menej obišli. V centre spadlo len do 5 mm zrážok, no napríklad v Rači spadlo niekoľkonásobne viac.

 

 

 

Podľa amatérskych zrážkomerných staníc spadlo v severných častiach Bratislavy okolo 30 mm zrážok a takýto úhrn v krátkom čase spôsobil to, že jedno z parkovísk v Rači zaliala voda. 

Voda nemala na parkovisku pred známym obchodným reťazcom kam odtekať, a tak sa z betónovej plochy doslova stalo kúpalisko. Nakupujúcim voda siahala po členky. 
Allianz

Búrky postupujú na východ

To najhoršie však naše hlavné mesto, našťastie, obišlo a búrky teraz smerujú viac na východ. Búrky na juhozápade už zanikajú, no na Považí a severozápade sa im darí naďalej. 

 

Pri búrkach si treba dať pozor najmä na zosilnený vietor a objaviť sa môžu aj krúpy spolu s prívalovými zrážkami. 

Situáciu naďalej pozorne sledujeme a o všetkom dôležitom informujeme. Polohu búrok nájdete na iRadare.
Allianz

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd