AKTUÁLNE: Aj ČADCA je už pod vodou. Mesto vyhlásilo 3. povodňový stupeň. Zvažujú EVAKUÁCIU

Veronika Salayová

Dnes v skorých hodinách mesto Čadca vyhlásila 3. povodňový stupeň. Po uplynulej noci sa situácia v meste prudko zhoršila a dnes ráno sa obyvatelia budia do zaplaveného mesta.

Do dnešného rána sa situácia prudko zhoršila aj v Čadci, ktoré do rána na mnohých miestach zaplavilo. Všetky dostupné zložky zasahujú v Čadci, kde v nedeľu nadránom vedenia mesta vyhlásilo 3. povodňový stupeň. 

Hasiči majú v Čadci od nočných hodín plné ruky práve a už naplno odčerpávajú vody z domov a pivníc. Zaplavené sú viaceré lokality. 

Od 04.30 h je rieka v časti Bukov vyliata na miestnu komunikáciu. Radnica uviedla, že v mestskej časti Horelica sú ohrozené výškou rieky oba mosty. Rieka sa čiastočne vyliala aj pri betonárni na ďalších miestach, identifikovaných povodňovou komisiou mesta, informuje TASR.

 

Takto napríklad vyzerá aktuálny stav v Horelici. Voda už preteká cez miestny most. Prechod cez most je nebezpečný.

Horelica
Horelica, foto: Peter Moravec

Zaplavená je aj mestská časť Milošová, kde majú obyvatelia taktiež úplne zaplavené domy a záhrady. 

Milošová
Milošová, foto: Krcmarikova Kullova FB

V Čadci spadlo cez noc takmer 80 mm vody. Vodný tok Čierňanka dosiahol v Čadci 2.SPA, kedy hladina vody z priemerných 8 cm vystúpila až na 215 cm. 

Vodný tok Kysuca je však na tom ešte kritickejšie, keďže dosahuje už 3. SPA. Hladina vodného toku už dosahuje takmer 4 metre. 

 


„Priebežne zasadá krízový štáb mesta aj okresu. Situáciu stále monitorujeme. Pre prípad evakuácie je pripravený objekt ubytovne v športovej hale,“ konkretizovala samospráva s tým, že zásahy vykonávajú podľa aktuálnych pokynov a priorít. Dodala, že o vývoji situácie budú informovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd