AKTUALITA: V Bratislave už padajú stromy a bude to ešte horšie

Veronika Salayová

Situácia sa začína zhoršovať už aj na Slovensku, a to najmä v Bratislavskom kraji, kde z dôvodu podmáčaného terénu a silného vetra už padajú stromy v našom hlavnom meste. 

Podmáčaný terén a očakávané silnejšie nárazy vetra sa už postarali o chvíle hrôzy v Bratislavskom kraji, kde už popadalo niekoľko stromov. 

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia Dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí v Bratislavskom kraji zasahovali od štvrtka 12. septembra do piatka 13. septembra do 6.00 hod. v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou dokopy pri 15 udalostiach.

Dôvodom bolo najmä odstraňovanie spadnutých konárov či vyvrátených stromov z vozovky. Celkom 22 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 23 členov dobrovoľných hasičských zborov odstraňovali najmä spadnuté stromy z komunikácií a zaparkovaných vozidiel, informujú hasiči na sociálnej sieti.

popadané stromy v Bratislavskom kraji
popadané stromy v Bratislavskom kraji, foto: Hasičský a záchranný zbor
 

 

 

„Príslušníci Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy zasahovali spolu 7-krát, členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Petržalka zasahovali 2-krát a členovia Dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí Pezinok, Malacky, Stupava a Píla zasahovali dokopy pri 5 udalostiach,“ informuje Hasičský a záchranný zbor v Bratislavskom kraji.

Pozor na parkovanie pod stromami

V Bratislave aktuálne fúka vietor v nárazoch rýchlosťou 13 m/s, čo je takmer 50 km/h. Keďže pôda je už na viacerých miestach podmočená, k takýmto pádom stromov môže ľahko dochádzať aj počas celého dnešného dňa, preto treba byť veľmi obozretní. Ak sa dá, tak sa parkovaniu pod stromami radšej úplne vyhnite. 

 

V našom hlavnom meste sa aktuálne úhrny pohybujú na hodnote od 30 do 40 mm zrážok, no krátko popoludní intenzita dažďa ešte zosilnie, takže vody bude rýchlo pribúdať.

Spadnúť môže v Bratislave až okolo 150 mm zrážok, lokálne aj viac. Vietor bude ešte silnieť pričom najsilnejšie nárazy vetra treba čakať v sobotu večer a v noci na nedeľu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd