AKTUALITA: Školy na Slovensku skracujú vyučovacie hodiny pre žiakov. Dôvodom sú vysoké teploty

AKTUALITA: Školy na Slovensku skracujú vyučovacie hodiny pre žiakov. Dôvodom sú vysoké teploty
Veronika Salayová

Na Slovensku v týchto dňoch vrcholí aktuálna vlna horúčav, ktorá bude s veľkou pravdepodobnosťou už posledná v tomto roku. Niektoré školy na Slovensku sa rozhodli skrátiť vyučovacie hodiny pre vysoké teploty. 

V utorok a stredu vrcholí aktuálne prebiehajúca vlna horúčav na našom území a máme tak pred sebou ešte poriadne horúce dni. 

Teploty sa takmer každý deň šplhajú alebo dosiahnu extrémnu hranicu +35 °C a aj noci sú v mnohých slovenských lokalitách naďalej tropické, teda teploty neklesnú pod hranicu +20 °C. 

Dnes a v stredu sa teploty vyšplhajú ešte o niečo vyššie, a to až k +36 °C, no lokálne by mohli atakovať teplotu +37 °C. Stred týždňa teda bude ešte pekelný, následne teploty budú pozvoľna klesať. 

 

Skrátené vyučovanie na týchto slovenských školách

Z tohto dôvodu sa niektoré školy na Slovensku rozhodli skrátiť svoje vyučovacie hodiny a uľahčiť túto pre organizmus náročnú situáciu žiakom, ako aj učiteľom. 

Pre skrátené vyučovanie sa rozhodli viaceré školy v okrese Rimavská Sobota. Napríklad na súkromnej strednej škole na sídlisku Západ v Rimavskej Sobote budú trvať jednotlivé vyučovacie hodiny len 25 minút namiesto 45 minút.

K podobnému kroku pristúpili aj iné školy, napríklad aj základná škola s materskou školou v Bratislave − Jarovciach, kde budú mať skrátené vyučovanie z dôvodu vysokých teplôt až do konca týždňa. Na tejto škole bude jedna vyučovacia hodina trvať 35 minút.

 

Rovnaký postup zvolila aj základná škola v Partizánskom. „Z dôvodu naďalej pretrvávajúcich vysokých teplôt v 1. septembrovom týždni (03. 09. 2024 – 06. 09. 2024) bude vyučovací proces skrátený,“ informuje stránka školy. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Zajtra
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd