AKTUALITA: Na Dunaji uviazla výletná loď. Cestujúci sa z nej nemôžu dostať

Veronika Salayová

Na Dunaji uviazlo spolu až 140 cestujúcich, ktorí sa z veľkej výletnej lodi nevedia dostať na pevninu. Na vine je vysoké hladina Dunaja, ktorá bráni ukotveniu lode. 

Pri Viedni dnes popoludním uviazlo na Dunaji 140 pasažierov na výletnej lodi Thurgau Prestige, ktorá mierila z Linzu do Budapešti, informuje RTVS. Konkrétne ide o 102 cestujúcimi a 40 členov posádky.

Pretrvávajúce zlé počasie cestujúcim znemožňuje opustiť loď, píše aj portál tvnoviny.sk s odvolaním sa na rakúsky denník Kronen Zeitung

 

Loď má veľké problémy

Keďže hladina Dunaja je veľmi vysoká a dosahuje povodňové stupne, stodesaťmetrová loď má obrovské problémy.

V momentálnej situácii loď nevie zakotviť, pretože hladina je príliš vysoko a mólo, pri ktorom mala stáť, je taktiež zatopené. Cestujúci budú musieť prenocovať na nepokojnej rieke.

„Pre extrémne zrážky a záplavy v Rakúsku nie je loď schopná zakotviť. Pre posádku a cestujúcich to znamená, že tam musia zostať aspoň do utorka,“ píše denník.

Loď sa vydala na nebezpečnú plavbu po Dunaji

Výletná loď sa vydala na plavbu v piatok, hoci vtedy už predpovede naznačovali, že poveternostná situácia bude prinajmenšom nepriaznivá. 

 

Majiteľ firmy sa bránil slovami, že v tom čase totiž ani odborníci nedokázali predvídať, že Dunaj v tejto oblasti nemusí byť splavný. „Odborníci tento vývoj neočakávali,“ napísal v pondelok Thurgau Travel, ako informovala švajčiarska tlačová agentúra SDA.

Na druhej strane, táto situácia sa dala dopredu predvídať, keďže európski meteorológovia, počnúc tými nemeckými, ako prví avizovali extrémne zrážky v našej oblasti.

Vo viedenskom prístave sa v súčasnosti neprepravuje žiadna loď.


Allianz

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd