AKTUALITA: Horí ďalší lesný požiar v ťažko dostupnom teréne, tentoraz na Záhorí

AKTUALITA: Horí ďalší lesný požiar v ťažko dostupnom teréne, tentoraz na Záhorí
Veronika Salayová

Jeden lesný požiar sa podarilo uhasiť, a už horí ďalší. Tentoraz sa požiar rýchlo rozšíril v ťažko dostupnom teréne pri obci Borinka na Záhorí. 

Podľa informácií TV JOJ aktuálne zasahuje približne 50 hasičov pri požiari v ťažko dostupnom teréne v katastri obce Borinka.

Požiar údajne vznikol z neuhaseného ohniska a rýchlo sa rozšíril, kým sa hasiči dostali na miesto. Na pomoc majú aj bambi vak.

Keďže ide o čerstvú informáciu, viac o lesnom požiari aktuálne nevieme. V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať.

 

Uhasili jeden požiar, už horí ďalší

Jeden požiar hasiči uhasili, no už majú plné ruky s ďalším. Požiar pod vrcholom Orlová ohlásili ešte v piatok o 13.30 h a následne sa ho podarilo zlikvidovať po troch dňoch.

V Národnom parku Nízke Tatry horel lesný porast nad obcou Pohorelá a s týmto požiarom bojovali desiatky hasičov. Na pomoc im prileteli aj vojenské vrtuľníky.

Prakticky okamžite po tom, čo sa požiar rozhorel, sa začalo hovoriť o tom, čo ho spôsobilo. A vyzerá to tak, že by za ním mala byť samotná príroda. Región, rovnako ako väčšinu Slovenska, trápi sucho. Do toho sa v piatok v tejto oblasti vyskytli aj orografické búrky.

 

Udrelo tam pri nich niekoľko bleskov a práve tie mali zasiahnuť stromy, ktoré začali horieť. V dôsledku spomínaného sucha sa začal požiar rýchlo šíriť. Ide však o nepotvrdené informácie. Presnú príčinu budú zisťovať odborníci.

Príčinou tohto dnešného požiaru pri Borinke však nebude mať na svedomí blesk, ale zrejme človek. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Zajtra
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd