AKTUALITA: Blesk udrel do skupiny 24 turistov. 11 previezli do nemocnice

AKTUALITA: Blesk udrel do skupiny 24 turistov. 11 previezli do nemocnice
Peter Minárik

Dnešná blesková aktivita je v našej oblasti pomerne slabá, no napriek tomu došlo takmer k veľkému nešťastiu. Blesk u našich susedov zranil najmenej 24 ľudí. Záchranná akcia stále prebieha.

Naša oblasť je vystavená silnému severozápadnému prúdeniu, v ktorom sa tvoria prehánky a ojedinele aj búrky. Búrky sa vyskytujú predovšetkým v susednom Česku a v Poľsku, kde už bolo pozorovaných niekoľko trómb.

Udrelo aj zopár bleskov a jeden z bleskov udrel v Jizerských horách do skupiny turistov. Zranenie utrpeli predovšetkým deti.

 

Blesk zasiahol skupinu 24 ľudí

Dnes okolo obeda, došlo v Jizerských horách, na poľskej strane k nešťastiu. Blesk udrel do skupiny 24 turistov. K incidentu došlo v priesmyku Lianik.

blesk udrel do turistov v Jizerských horách
blesk udrel do turistov v Jizerských horách, zdroj: mapy.cz

Na miesto okamžite vyrazili záchranné zložky z blízkeho okolia, vrátane vrtuľníkov.

Troch ľudí previezli do nemocnice

Podľa aktuálnych správ udrel blesk do skupiny 24 ľudí počas toho, ako sa nachádzali vo výške zhruba 1000 m n.m. a oblasťou sa prehnala slabšia búrka, ktorá vyprodukovala niekoľko bleskov.

 

Záchranári evidujú 24 zranených ľudí z ktorých 11 bolo prevezených do nemocnice. Nikto podľa aktuálnych správ nie je v ohrození života.

K tejto udalosti došlo len niekoľko dní po podobnej udalosti, ku ktorej došlo v Česku. Blesk vtedy udrel do stromu a zranil 13 ľudí.

AKTUALIZOVANÉ: V nemocnici museli nakoniec hospitalizovať troch ľudí. Aktualizované informácie o udalosti nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd