Aké počasie prinesie piatok? Horúčavy, dusno aj ďalšie búrky. Kde?

Aké počasie prinesie piatok? Horúčavy, dusno aj ďalšie búrky. Kde?
Veronika Salayová

Piatok pokračuje v podobnom charaktere počasia, aké bolo včera. Aj dnes sa budú teploty šplhať veľmi vysoko, bude neznesiteľne dusno a lokálne nás schladia aj búrky, ktoré však môžu byť aj intenzívne. 

Horúčavy nekončia, ale pokračujú. Aj piatok prinesie neznesiteľné teplo a dusno, no pozor aj na lokálne intenzívne búrky.

V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu sa bude v strednej Európe naďalej vlniť studený front. Pred ním bude do našej oblasti od juhu naďalej prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch.

Teploty sa aj dnes budú šplhať k +37 °C, miestami môže teplota vyskočiť ešte vyššie. Navyše aj dnes bude dusno, čo pocit z tepla ešte znásobí. 

 

Aj dnes pozor na búrky

Vlhký vzduch sa bude pomerne ľahko labilizovať, čo bude priať tvorbe lokálne aj silných búrok, takže ani dnes i od búrok neoddýchneme. Prvé dorazia už skoro ráno a budú sa pohybovať smerom k severovýchodu predovšetkým cez Trnavský a Trenčiansky kraj.

Ďalšie búrky by sa mali tvoriť popoludní na severnom a strednom Slovensku, najskôr v okolí hôr. Malo by ísť skôr o orografické búrky, ktoré však opäť prinesú množstvo vody. Ďalšia vlna búrok sa očakáva na západnom Slovensku vo večerných hodinách. 

Pôda je na niektorých miestach už dostatočne nasýtená, takže opäť hrozia lokálne prívalové povodne. Situáciu radšej po štvrtku nepodceňujte. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd