Aj táto noc bola veľmi chladná, teplota klesala pod -20 °C. Dnes začnú mrazy poľavovať

Aj táto noc bola veľmi chladná, teplota klesala pod -20 °C. Dnes začnú mrazy poľavovať
Zuzana Macháčová

Na našom území aktuálne panujú poriadne mrazy. Aj dnes nás budú hriať slnečné lúče, a dokonca povolia aj mrazy. 

Máme za sebou najchladnejšiu noc tejto zimy. Na severe teplota klesla pod -20 °C, pričom najnižšiu teplotu meteorológovia zaznamenali v Červenom kláštore, kde teplota klesla na -24,1 °C. 

Mrazy síce trochu poľavia, no ani v najbližších dňoch sa ich nezbavíme úplne. Dnešné ráno bolo tiež veľmi mrazivé. Teplota opäť v Červenom Kláštore klesla pod -20, 6 °C. Veľmi chladné ráno mali aj obyvatelia Liesku, tu teplota klesla na -15,9 °C. 

Mrazy budú poľavovať

Príčinou zosilnenia mrazov je tlaková výš, ktorá sa k nám rozšírila od severozápadu v studenom a veľmi suchom arktickom vzduchu. V nej sa zároveň rozpadla aj oblačnosť, a tak včera vo veľkej časti strednej Európy pretrvávalo slnečné počasie. 

Ani počas stredy sa toho veľa nezmení. Akurát studený vzduch sa začne transformovať, a teda trochu otepľovať. Naše územie sa bude nachádzať v teplotnom pásme od -1 °C do +4 °C, na severe ojedinele do -3 °C. 

Počas stredy sa na našom území nevyskytnú žiadne zrážky a bude aj málo oblačnosti. Aj naďalej platia výstrahy pred nízkymi teplotami, a to najmä v Prešovskom kraji.

Dnes nás opäť čaká príjemný slnečný deň a mrazy aj mierne zoslabnú. Konečne nás nebude otravovať silný severný vietor, ktorý uplynulé dni potrápil najmä východné Slovensko. 

Počasie na dnes

Na západe Slovenska bude streda jasná a slnečná. Ojedinele sa z rána vyskytne nízka oblačnosť. Teplota bude väčšinou slabo nad 0 °C. 

Aj na strednom Slovensku bude slnečno. Tiež sa môže z rána vyskytnúť nízka oblačnosť. Oteplí sa od -3 °C do +4 °C. 

Slnkom zaliata obloha bude aj na východe nášho územia. Akurát z rána tu môže byť nízka oblačnosť. Teplota sa bude pohybovať od -2 °C do +3 °C. 

Ak sa chystáte dnes na hory, tak tie ponúknu počasie ako stvorené na lyžovačku. Hriať vás budú slnečné lúče. Vo výške 1 500 m n. m. sa bude teplota pohybovať okolo -2 °C.

Viac o vývoji denných a nočných teplôt na zvyšok týždňa sa dozviete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd