Aj štvrtok bude chladný a sychravý. Letné počasie sa čoskoro vráti

Aj štvrtok bude chladný a sychravý. Letné počasie sa čoskoro vráti
Veronika Sádovská

Po vysokých teplotách, ale aj búrkach máme na Slovensku niekoľko chladnejších dní, ktoré pripomínajú skôr jeseň ako leto. Vysoké teploty sa ale vrátia už čoskoro, dnes to však nebude,

Aj dnes nás čaká podobne chladné počasie ako tomu bolo včera. Je to kvôli studenému vzduchu, ktorý k nám zasahuje od juhozápadu po tom, čo našu oblasť zasiahli výdatné zrážky.

Štvrtok bude okrem toho aj sychravý a ojedinele daždivý. Prečítajte si, aké bude dnes počasie.

 

Teploty do +22 °C a oblačno

Dnes bude na veľkej časti územia oblačno a zamračené. Až popoludní sa začne oblačnosť zmenšovať, avšak len v západnej polovici. Na viacerých miestach Slovenska, na západe len ojedinele, čakajte aj dážď. Napršať by malo do 10 mm a ojedinele až do 20 mm zrážok.

Najvyššia denná teplota sa dnes bude pohybovať od +17 °C do +22 °C. O niečo chladnejšie bude ale v Žilinskom kraji, na Spiši, Šariši a na Horehroní. Tu teploty vystúpia len na +12 až +17 °C.

Pocit chladu bude umocňovať aj severný vietor, ktorý lokálne v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 45 km/h, avšak prevažne bude fúkať len rýchlosťou 10 km/h.

 

Horúčavy ešte len prídu

Tí, ktorí nemajú horúčavy v láske si môžu tieto chladnejšie dni naplno užiť, pretože už koncom týždňa sa začne otepľovať a spolu s horúčavami sa vrátia aj búrky. A tí, ktorí majú radi letné počasie sa môžu začať tešiť.

Kedy prekročíme letnú tridsiatku a kedy sa vrátia búrky? Dozviete sa v našej dvojtýždňovej predpovedi po kliknutí na tento odkaz.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Zajtra
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Utorok
Oblačno
18 °C / 4 °C
Klára
Streda
Oblačno
14 °C / 1 °C
Simona
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd