Z rieky v Brne vytiahli mŕtveho muža. Policajti skúmajú, či ide o obeť povodní

Dominik Cenkner

Policajní potápači vytiahli v stredu zo Svratky v Brne mŕtveho muža. Policajti teraz budú zisťovať okolnosti jeho úmrtia, teda aj to, či muž je alebo nie je ďalšou obeťou povodní.

O prípade informoval hovorca polície David Chaloupka. Ako dodáva CNN Prima News, policajti žiadajú verejnosť o pomoc so stotožnením muža.

Potápači telo muža stredného veku z rieky vytiahli v stredu pred poludním blízko Bauerovej ulice. „Kriminalisti teraz zisťujú, ako a kde sa do vody telo dostalo a o koho sa konkrétne jedná,“ uviedol Chaloupka na policajnom webe. Doplnil, že je podľa neho predčasné povedať, či je muž obeťou povodní.

Polícia žiada verejnosť o pomoc so stotožnením muža. Muž s plnofúzom bol oblečený v čiernom tričku s nápisom Kometa 1953, čiernych kraťasoch so zeleným pruhom na boku a na nohách mal tmavomodrú športovú obuv značky Crossroad. Poznať, o koho sa jedná, môže pomôcť aj fotografie náramkových hodiniek, náramkov, prsteňov či retiazky. Pokiaľ niekto má informácie, kto je z rieky vylovený muž, má volať policajtom na tiesňovú linku 158.

 

Povodne v Česku si zrejme vyžiadali 5 obetí

Minister vnútra Vít Rakúšan (STAN) v stredajšej debate na CNN Prima NEWS bez ďalších podrobností povedal, že povodne v Česku už majú piatu obeť. Naďalej je podľa neho nezvestných osem ľudí.

Štvrtou obeťou sa v stredu stala sedemdesiatročná žena, ktorej telo našli policajti v Kobyle nad Vidnavkou na Jesenicku. Ďalší traja mŕtvi sú z Moravskosliezskeho kraja.

Škody na majetku Povodia Moravy po povodniach pôjdu do stámiliónov českých korún. Najväčšie sú na tokoch, ktoré odvodňujú Jeseníky. Voda navyše na niektorých miestach ešte neopadla.

 

Po záplavách zostávajú zatvorené ešte štyri desiatky úsekov tratí, oznámila Správa železníc. Výluky sú až na výnimky na severe Moravy a v Sliezsku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd