VIDEO: Toto mu vyšlo. Muž takýmto unikátnym spôsobom ochránil svoj dom pred hurikánom na Floride

Veronika Salayová

Tento muž prišiel vskutku neobvyklým nápadom, ako ochrániť svoj dom pre hurikánom Milton na Floride. Tento nevšedný spôsob mu nakoniec aj vyšiel a jeho dom po prechode hurikánu ostal celkom nepoškodený.

Muž z Portorika prišiel so zaujímavým nápadom, ako si ochrániť svoj majetok pred prichádzajúcicm hurikánom Milton. Tento jeho neobvyklý počin však neostal bez povšimnutia a fotografie jeho domu sa rýchlo stali virálnymi.

Majiteľ domu Pedro Casares z Orlanda dostal divoký nápad pripútať svoj rodinný dom k zemi pomocou širokých popruhov. Mal to dobre premyslelné… 

Na jeho dom sa rútil hurikán 3. kategórie

Minulú stredu hurikán Milton vtrhol na pobrežie USA a krajinu začal bičovať extrémne silný vietor, ktorý za sebou zanechal hotovú spúšť. Dom tohto muža stál v ceste hurikánu, no on svoj zostávajúci čas využil na to, aby cez svoj dom prevesil pevné pásy a zakotvil ich v zemi.

 

Kovové háky zapustil hlboko do zeme do hĺbky až 2 metre a zalial cementom. Následne o tieto háky privevnil vysoko odolné plastové popruhy, ktoré sa bežne používajú na držanie nákladných kontajnerov na lodiach.

Casares minul 2 000 dolárov za cementové kotvy a špeciálne pásy na objednávku, ktoré lemovali strechu jeho rodinného domu.

Muž takto zabezpečil svoj dom pred hurikánom
Muž takto zabezpečil svoj dom pred hurikánom, Zdroj: CNN

Dom ostal neporušený

Na prvý pohľad išlo o kuriózny nápad, no tento počin nakoniec mužovi vyšiel a jeho dom ostal stáť na mieste bez väčších poškodení, zatiaľ čo okolité domy hurikán rozmetal.

„Dom sme našli v poriadku. Všade bolo veľa lístia, ale všetko ostalo neporušené, vrátane strechy. V blízkosti nášho domova však ostalo veľa postihnutých domov,“ uviedla dcéra muža pre CNN po prechode hurikánu. 

 

Kedže tento nápad mužovi vyšiel, stal sa z neho taký „malý virálny hrdina“ na sociálnych sietiach. Je preto možné, že pri prechode ďalšieho silného hurikánu štátmi USA bude takto zabezpečených domov čoraz viac. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -1 °C
Vladimíra
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / -1 °C
Hedviga
Piatok
Polooblačno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Sobota
Jasno
16 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
15 °C / 1 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
19 °C / 1 °C
Uršuľa
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd