Prvá predpoveď na sviatky: Na cintoríny choďte čím skôr, príde totiž zvrat počasia

Prvá predpoveď na sviatky: Na cintoríny choďte čím skôr, príde totiž zvrat počasia
Peter Minárik

Blíži sa obdobie sviatkov, kedy navštevujeme našich pozostalých a celkom určite vás zaujíma predpoveď počasia na tieto sviatky. Aktuálna predpoveď počasia dáva jasné odporúčanie: Na cintoríny choďte čím skôr a nečakajte až na sviatočný víkend!

Počasie nad Európou ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš, ktorá je aktuálne usadená nad Balkánom, čím sa nad našu oblasť dostáva od juhozápadu teplejší, no zároveň vlhší vzduch. Ten sa prejavuje na hmlistom a oblačnom počasí, no na miestach, kde sa rozpustí nízka oblačnosť idú teploty vysoko.

Počas tohto víkendu zažijeme na našom území nezvyčajne vysoké teploty, ktoré sa dostanú až nad hranicu +20 °C, no ten nasledujúci víkend by mal na naše územie priniesť výraznú zmenu a to v podobe vpádu chladného vzduchu.

Na cintoríny choďte čím skôr

Aj v nadchádzajúcich dňoch bude počasie v Európe pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše. Táto tlaková výš vytvára tzv. omega blok, ktorý blokuje akékoľvek nepriaznivé počasie, ktoré sa k nám môže dostať od severozápadu.

Nepriaznivé počasie tak úraduje na juhozápade Európy, napríklad na Azúrovom pobreží, kde sa aj počas víkendu očakávajú výdatné zrážky.

Vplyv tlakovej výše na počasie v Európe bude výrazný aj v priebehu nasledujúceho týždňa. Až do konca októbra sa na našom území očakáva prevažne stabilné a teplé počasie s dennými teplotami od +12 do +19 °C.

 

Veľmi príjemne bude aj na začiatku novembra. Prvý novembrový deň je štátny sviatok a v tento deň sa mnohí vydávajú na návštevu cintorínov. Odporúčame však, aby ste tak urobili v priebehu nasledujúcich dní, najneskôr 1.11., keďže ten ďalší víkend hrozí, že na naše územie dorazí prudká zmena počasia.

Predpoveď na sviatky naznačuje ochladenie

Aktualizovaná predpoveď počasia naznačuje, že na budúci víkend zažije naše územie veľmi výraznú zmenu počasia v podobe prudkého ochladenia a možného prvého závanu zimného počasia.

 

Nad Pobaltie by sa totiž mala nasunúť tlaková níž, okolo ktorej by do našej oblasti mohol od severozápadu preniknúť veľmi studený, pôvodom arktický vzduch. Ten by mohol priniesť skutočne zimné počasie.

Predpoveď na budúci víkend avizuje veľmi nízke denné teploty s potenciálom prvého sneženia. Vývoj na tieto dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd