Povodne na Slovensku pokračujú. Zaplavená je ďalšia obec

Veronika Sádovská

Dnešný deň je na celom Slovensku upršaný a vylial sa ďalší potok. Tentoraz v úplnej inej oblasti ako doteraz. Záplavy na Slovensku na pokračujú už aj na východe.

Ďalší deň v sprievode upršaného nepriaznivého počasia si vyžiadal svoju daň v podobe zaplavenej časti mesta Sabinov a to Orkucany v smere na Jakubovany. Orkucany sa nachádzajú na východe Slovenska, teda v oblasti, kde to mnohí očakávali najmenej.

Podľa videa zverejneného na sociálnej sieti je zaplavených niekoľko ulíc. Krátkodobé zrážky síce neboli extrémne, ale po troch upršaných dňoch je už pôda poriadne premočená.

 

Ďalšia zaplavená obec

V tejto oblasti aktuálne zrážky už ustali, ale od rána poriadne pršalo, čo mohlo spôsobiť aj výrazné stekanie vody z priľahlých kopcov a polí a spolu s premočenou pôdou, ktorá už nedokáže zadržať vlahu, tak došlo k záplavám.

Podľa všetkého voda na uliciach dosahuje niekoľko centimetrov a doprava nie je obmedzená, no vnikla už do niekoľkých dvorov a zatopené môžu byť aj pivnice obyvateľov. Ako to tam vyzerá si môžete pozrieť v tomto videu:

 

Zrážky sa presúvajú na západ

Zrážky počas dneška prechádzajú z východu smerom na západ. Východné Slovensko je už takmer bez zrážok, no stále prší v strede a na západe Slovenska, kde budú ustávať až popoludní.

Je možné, že podobná situácia nastala a nastane aj v iných častiach Slovenska, keďže všade máme už pôdu poriadne mokrú. Najviac obmedzení na cestách je na západnom Slovensku, konkrétne na Záhorí, kde je povodňová situácia za posledné dni najhoršia.

Slovensko sužujú povodne. Chráňte preto seba aj svoj majetok pred extrémami počasia. Vyplňte nezáväzný formulár a posúdime, či je vaše poistenie správne a vhodne nastavené. (reklama)

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd