Poriadne sa oblečte! Prízemné teploty budú klesať k -2°C. Na Slovensku sa objavujú prvé mrazy

Poriadne sa oblečte! Prízemné teploty budú klesať k -2°C. Na Slovensku sa objavujú prvé mrazy
Veronika Salayová

Príjemné jesenné dni vystriedajú už aj poriadne chladné večery a noci. Najmä prízemné teploty v skorých ranných hodinách budú klesať k bodu mrazu. Pripravte sa na prvé mrazy, ktoré sa na Slovensku už začali objavovať. 

Posledné dve noci boli na Slovensku mrazivé. Prvé ranné mrazíky sme mali v piatok a o niečo silnejšie mrazy sme zaznamenali aj dnes. Treba sa pripraviť, lebo mrazivé rána budú čochvíľa dennou rutinou.

V nedeľu začína astronomické jeseň a k tomuto ročnému obdobiu už ranné mrazy patria. Teploty v 2 m nad povrchom, ako sa oficiálne teploty merajú, na našom území ešte zatiaľ k bodu mrazu neklesajú, avšak prízemné teploty už áno.

 

Prízemná teplota klesne až k -2 °C

Aj nasledujúcu noc prízemné teploty klesnú k 0 °C, a dokonca budú klesať ešte nižšie, a to až k -2 °C. Prízemný mráz sa môže objaviť na Kysuciach, Orave, Liptove, Horehroní, v Tatrách, Spiši aj Zamagurí. 

Prízemné mrazy sa nasledujúcu noc však môžu objaviť už aj mimo severnej a strednej časti Slovenska. Je možné, že prvé slabšie mrazy sa vyskytnú aj v okolí Lučenca či na juhu Podunajskej nížiny. 

prízemné mrazy v noci zo soboty na nedeľu
prízemné mrazy v noci zo soboty na nedeľu, zdroj: iMeteo
 


Treba sa tak pripraviť na chladné večery, studené noci a aj štipľavé rána. Následne cez deň znova teploty vystúpia k teplotám maximálne do +25 °C. 

Rovnako mrazivá bude aj noc z nedele na pondelok, kedy rovnako bude prízemná teplota klesať k -2 °C. Myslite na to a večer sa už teplejšie obliekajte. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Zajtra
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Piatok
Prehánky
18 °C / 6 °C
Cyprián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd