Počet obetí ničivých povodní stúpa. Šplhá sa k číslu 20

Ema Bazhaykin

Ničivé povodne v našej oblasti spôsobili nielen nevyčísliteľné škody na majetku, ale zobrali si aj mnoho obetí na životoch. Aj keď už dážď ustal, počet obetí stúpa a mnohí sú stále nezvestní.

Ničivé záplavy v našej oblasti, ktoré začali už vo štvrtok a neustálym dažďom sužovali naše susedné krajiny, majú na svedomí už nejeden ľudský život. 

Dážď sa konečne upokojil, po mnohých nezvestných sa však stále pátra a ustupujúca voda odokrýva tragickú pravdu o počte obetí.

Počet obetí záplav už stúpol na osemnásť 

Ešte počas víkendu sme vás informovali o prvých obetiach záplav v Taliansku a Rumunsku, ktorých bolo 5. Intenzívne lejaky a záplavy začali krátko na to sužovať aj Česko a Poľsko, kde mali rovnako tragické následky.

Záplavy v Moravskosliezskom kraji majú už 3 obete. Včera pribudli dvaja mŕtvi v Krnove, jeden bol nájdený v zaplavenom byte. Už v nedeľu našli mŕtvu v riečke Krasovce.

V Poľsku zas evidujú 5 mŕtvych. Úrady však budú skúmať, či ide priamo o obete povodní.

Rakúsko dnes hlási ďalšie obete

Na najmenej 5 stúpol dnes (v utorok 17.septembra) počet obetí na životoch v dôsledku rozsiahlych povodní v Rakúsku. V spolkovej krajine Dolné Rakúsko zahynula 81-ročná žena z okresu Tulln, informuje TASR podľa agentúry APA.

 

Žena prišla podľa vyjadrení riaditeľstva krajinskej polície o život vo svojom zaplavenom dome. Jej mŕtve telo objavili pohotovostné zložky v utorok v ranných hodinách.

Prvou obeťou ničivých záplav v Dolnom Rakúsku v nedeľu stal jeden z hasičov v rovnakom okrese Tulln, keď odčerpával vodu zo zaplavených priestorov.

V priebehu pondelka informovali rakúske úrady o náleze tiel dvoch mužov vo veku 70 a 80 rokov, ktorí prišli o život každý vo svojom zaplavenom dome. Štvrtou obeťou bol v pondelok dosiaľ neznámy muž, ktorého telo objavili vo vode v obci Klosterneuburg.

Slovensko sa vyhlo najhoršiemu

Aj keď povodne na Slovensku napáchali veľa materiálnych škôd najmä na Záhorí, v okolí Bratislavy a Čadce, to najhoršie nás obišlo.

 

Len včera museli z Devínskej Novej Vsi evakuovať približne 100 ľudí, žiadnu obeť na životoch sme však našťastie nezaznamenali.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd