Neuveriteľné! Zatiaľ čo ľudia v Česku bojovali s povodňami, ich domy rabovali zlodeji

Veronika Sádovská

Ľudia museli opustiť svoje domovy, aby boli v bezpečí a počas toho ich vykradli zlodeji. Polícia už evakuované oblasti stráži a zlodejom hrozí väzenie.

Žiaľ povodne v Česku sprevádza aj obzvlášť ohavná trestná činnosť a to rabovanie. Zlodeji si vyhliadnu nejaký objekt v evakuovanej lokalite a tam nikým nerušení v pokoji kradnú.

Zatiaľ policajti zaznamenali v Moravskosliezskom kraji tri takéto prípady. Všetkým zlodejom hrozí väzenie. Všetky prípady sa stali v najviac zasiahnutých oblastiach.

 

Rabovali v najviac postihnutých územiach

Evakuácia obyvateľov pri povodniach podnietila niektorých občanov úplne opačným spôsobom a namiesto pomoci, sa vydávajú kradnúť. Nestrážený majetok je príliš veľkým lákadlom a aj keď policajti okamžite do evakuovaných lokalít vysielajú hliadky, zlodeji si cestu nájdu. Prvý prípad sa stal v Ostrave na opustenej benzínovej pumpe.

Ďalší prípad sa odohral v úplne zničenom Krnove. Tam zlodej ukradol z miestnej firmy niekoľko zálohovaných sudov. Muž bol zadržaný a obvinený z krádeže. Tretí prípad sa stal v Opave. Policajná hliadka si všimla pohyb osôb v evakuovanej lekárni. Bol privolaný kynológ a pre jeho psa už nebol problém vypátrať dve ukryté osoby.

 

Na incident už reagoval aj hajtman

„Ja som konšternovaný zo správ od polície, ktoré som dostal. Na niektorých miestach dochádza k rabovaniu. Ja by som chcel všetkých vyzvať, je to zavrhnutiahodné správanie a polícia bude postupovať s maximálnou razanciou. Ja dúfam , Že sa tým ľuďom dostane spravodlivých a poriadnych trestov," povedal Josef Bělica, hajtman MS kraja.

Tomáš Kužel, riaditeľ PČR MS kraja zase priblížil, čo všetko zmizlo z benzínky: „na čerpacej stanici MOL v Prívoze došlo ku krádeži vecí, ktoré tam boli... alkohol, cigarety, nejaké potraviny." 

Zatiaľ čo po zlodejoch z čerpacej stanice v Ostrave policajti stále pátrajú, v ďalších dvoch prípadoch už sú páchatelia známi. Za rabovanie im hrozia až dva roky väzenia. Policajti do evakuovaných neprístupných lokalít nasadili aj vrtuľník, ktorý im pomáha s mapovaním pohybu podozrivých osôb. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd