Ešte nie je koniec. Nad Slovensko postupuje ďalšia vlna dažďa. Kde naprší najviac?

Peter Minárik

V podvečerných hodinách na celom našom území zrážky ustali, no teraz k nám od severovýchodu postupuje ďalšia vlna lejakov, ktorá môže ešte spôsobiť určité problémy. Konečne však máme aj dobré správy. Toto bude posledná vlna výdatných zrážok.

Nad našou oblasťou sa aj naďalej nachádza tlaková níž, okolo ktorej sa obtáča rozsiahle zrážkové pole. Najintenzívnejšie zrážkové pole prišlo na naše územie uplynulú noc a narobilo problémy na severe aj na Záhorí.

Práve v týchto chvíľach postupuje nad naše územie ďalšie zrážkové pole, ktoré bude posledné, no postará sa o upršaný pondelok a ešte o lokálne problémy.

Zrážky nad Slovensko postupujú od severovýchodu a do rána sa rozprší na mnohých miestach východného a stredného Slovenska. V ranných hodinách ešte na západe nebude pršať.

 

Viac zrážok spadne na východe

Na západe Slovenska by malo pršať až od rána a tu budú aj zrážky v pondelok neskoro večer končiť.

Pondelok tak prinesie na Slovensko ďalšiu vlnu upršaného počasia, ale už sa také výdatné zrážky, aké sme zažívali na našom území uplynulé hodiny neočakávajú.

Najviac zrážok spadne v oblasti dolného a južného Spiša a v oblasti Gemera. Tu by mohlo spadnúť 30 až 40 mm zrážok. Na zvyšku územia naprší prevažne 10 až 15 mm.

očakávané zrážky počas pondelka
očakávané zrážky počas pondelka
 

Problémy môžu nastať ešte aj na Záhorí, kde by sa od rána mohol opäť vyskytovať náveterný efekt a spadnúť tu môže až do 40 mm zrážok.

Pondelok k nám teda prinesie ďalšiu vlnu zrážok, no tá bude konečne posledná a od utorka sa počasie výrazne zlepší. Sledujte postup zrážok TU >>>

Slovensko sužujú povodne. Chráňte preto seba aj svoj majetok pred extrémami počasia. Vyplňte nezáväzný formulár a posúdime, či je vaše poistenie správne a vhodne nastavené. (reklama)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd