AKTUÁLNE: Do Česka dorazil studený front. Počasie sa začína meniť aj u nás

AKTUÁLNE: Do Česka dorazil studený front. Počasie sa začína meniť aj u nás
Veronika Salayová

Územím Česka už prechádza studený front, ktorý prináša zrážkové pole a ochladenie. Počasie u našich susedov sa práve teraz mení a po teplých jesenných dňoch prichádza sychravé a upršané počasie. 

Do Česka už dorazil studený front, ktorý prináša po sérii pokojných dňoch ďalšie zrážky. U našich susedov už tento front začal meniť počasie a za frontom sa aj výraznejšie ochladzuje, pričom popoludňajšie teploty v Čechách budú približne o 5 až 7 ° C nižšie ako včera. 

V silnejších prehánkach sa môžu v Česku objaviť dnes popoludní aj búrky. Čo sa týka zrážkových úhrnov, pôjde o slabší dážď, rozhodne nič extrémne ako naposledy, uviedol Český hydrometeorologický ústav (CHMÚ) na sociálnej sieti X.

 

Studený front je už pred bránami Slovenska

Studený front začína ovplyvňovať počasie aj na Slovensku a už aj u nás v okolí Bratislavy sa objavujú prvé zrážky a nastupuje oblačnosť.

Studený front bude pri svojom postupe smerom na východ slabnúť, a tak aj zrážková činnosť bude najintenzívnejšia na západnom Slovensku a nad stredným Slovenskom sa postupne studený front rozpadne a zrážková intenzita zoslabne.

Štvrtok bude opäť daždivejší, okraj tlakovej nižšie nad západnou Európou navyše zosilní vietor. 

 


Z piatku na sobotu prejde ďalší studený front, tentoraz výraznejší, po ktorom sa v našej oblasti ochladí ešte viac. Výraznejšie ochladenie pocítime cez víkend.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd