Víchrica Ylenia priniesla do Bratislavy výrazné oteplenie. Prepisoval sa aj rekord

Dominik Cenkner

Víchrica Ylenia priniesla nielen na Slovensko, ale aj do okolitých krajín, mimoriadne nepriaznivé počasie. Okrem toho sa však postarala aj o prechodné zvýšenie teplôt.

Studený front, ktorý sa dopoludnia začal presúvať aj cez Slovensko ďalej na východ, pred sebou tlačil teplý a suchý vzduch.

Vďaka tomu sa aj u nás na čas výrazne oteplilo. Oteplenie pocítili najmä na západe, kde sa prechodne oteplilo až cez +18 °C.

Prekonanie denného rekordu

Aj keď predpovede naznačovali výrazný vzostup teplôt, ešte o 9. hodine ráno tomu na stanici Bratislava Ivanka, kde padol denný rekord, nič nenasvedčovalo. Teplomer vtedy ukazoval +6,7 °C.

Prvé náznaky prichádzali po 10. hodine. Vtedy sa teplota vyšplhala na +9,7 °C.

Medzi 10. a 11. hodinou sa oteplilo najvýraznejšie, a to o vyše 8 °C. Po 11. hodine bola totiž teplota na úrovni +18,1 °C.

Jednoznačne sa tak prekonal denný rekord. Doposiaľ bol pre 17. februára na stanici Bratislava Ivanka platný rekord z roku 2020, kedy teplota vystúpila na +11,9 °C.

Po rýchlom oteplení dorazilo ochladenie

Priam jarné teploty na stanici v Bratislave, ale ani v ďalších lokalitách, kde došlo k otepleniu, sa dlho neudržali. So studeným frontom totiž dorazilo aj ochladenie.

Po 13. hodine sa maximálna denná teplota pohybuje okolo +14 °C. Tieto hodnoty namerali v Nitre, blízko k nej má aj Kuchyňa na Záhori či Hurbanovo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd