Silný vietor zdvihol do vzduchu nafukovací hrad. Päť detí neprežilo

Veronika Salayová

V Tasmánii došlo k obrovskému nešťastiu, ktorý zapríčinil silný vietor. V škole pri príležitosti oslavy konca školského roka zomrelo 5 detí. 

V austrálskom ostrove Tasmánia v dôsledku silného vetra došlo dnes okolo 10.00 hod. miestneho času k veľkej tragédii. 

V meste Devonport sa na tamojšej základnej škole konala koncoročná oslava pri príležitosti posledného školského týždňa pred prázdninami.

Na oslave sa nachádzal aj nafukovací hrad, na ktorom skákali deti. Silný vietor však dvihol nafukovací hrad do výšky a 9 detí z hradu spadli na zem z výšky približne 10 metrov.

Na miesto prišli sanitky aj vrtuľníky, ktoré okamžite zasahovali a prevážali ťažko zranené deti do nemocnice.

Štyri deti zahynuli na mieste a päť ďalších utrpelo vážne zranenia. „Nanešťastie môžem potvrdiť, že štyri deti zahynuli, ďalšie štyri sú v kritickom stave a jedno dieťa vo vážnom stave,“ uviedol  tasmánsky policajný komisár Darren Hine.

Na mieste nešťastia zomreli štyria školáci − dvaja chlapci a dve dievčatá vo veku 10 až 12 rokov. Ďalšie maloleté dieťa podľahlo zraneniam po niekoľkých hodinách. 

Spolu 5 obetí

O niekoľko hodín neskôr polícia pre NBC News potvrdila, že piate dieťa zomrelo. Povedali, že nemôžu poskytnúť žiadne aktuálne informácie o stave štyroch ďalších hospitalizovaných detí. Všetky deti sú však vo veľmi vážnom stave.

Zarážajúce je, že predpoveď počasia na štvrtok v oblasti, v ktorej došlo k nešťastiu, informovala len o slabom vetre. Polícia v súčasnosti nehodu prešetruje.

V prípade ďalších informácií budeme správu aktualizovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd