Aktuálna predpoveď: Kde napadne najviac snehu?

Peter Minárik

Sneženie prichádza na naše územie a v nadchádzajúcich hodinách spôsobí poriadne problémy. Numerické modely upresnili predpovede a tá najhlavnejšia vlna sneženia by mala zasiahnuť východné Slovensko.

Na Spiši, na severovýchode, na Gemeri alebo na Šariši numerické modely počítajú s tým, že napadne v horských oblastiach do pondelkového poludnia až 50 cm snehu. Už aj v samotnom Prešove by mohlo ojedinele napadnúť viac ako 20 cm. V Košiciach sa očakáva okolo 10 cm.

Smerom na západ bude snehu ubúdať, avšak relatívne veľa snehu obdrží aj Žilinský kraj. Tu by malo napadnúť od 10 do 20 cm snehu, avšak v horských oblastiach Oravy, či Liptova môže napadnúť aj viac.

Na zvyšku územia by malo napadnúť do 10 cm snehu. Sneženie by malo zasiahnuť aj Bratislavu, no o kalamitu by sa tu jednať nemalo. Pozrite si mapu očakávanej snehovej pokrývky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd